Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σύλληψη Πουτζδεμόν: Καζάνι που.. βράζει η Καταλονία (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη Πουτζδεμόν: Καζάνι που.. βράζει η Καταλονία (pics)

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν ύστερα από τη σύλληψη του Κάρλες Πουτζδεμόν. Οι «μαχητές» της ανεξαρτησίας της επαρχίας συγκρούστηκαν χθες (25/3) με την αστυνομία, έπειτα από τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Καταλονίας.   Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο όπου στεγάζονται οι αρχές της περιφέρειας και οι Καταλανοί αστυνομικοί τους απώθησαν με γκλομπ και πυροβολώντας στον αέρα. […]

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν ύστερα από τη σύλληψη του Κάρλες Πουτζδεμόν.

Οι «μαχητές» της ανεξαρτησίας της επαρχίας συγκρούστηκαν χθες (25/3) με την αστυνομία, έπειτα από τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Καταλονίας.

 

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο όπου στεγάζονται οι αρχές της περιφέρειας και οι Καταλανοί αστυνομικοί τους απώθησαν με γκλομπ και πυροβολώντας στον αέρα.

Στον αντίποδα, οι διαδηλωτές έριξαν αυγά, μπουκάλια, κάγκελα εναντίον της αστυνομίας, ενώ προσπάθησαν να εκτοξεύσουν και κάδους απορριμμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στο Μεξικό

Με συνθήματα όπως «Αυτή η Ευρώπη είναι ντροπή» και «Ελευθερώστε τον πρόεδρό μας, μην γίνεστε συνένοχοι», ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, 87 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά: 79 στη Βαρκελώνη, εκ των οποίων οι 13 αστυνομικοί, 7 στη Λέριδα και 1 στην Ταραγκόν.

Τελικά, αργά το απόγευμα η αστυνομία κατάφερε να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή (23/3) το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάσισε ότι 25 ηγέτες της Καταλονίας να δικαστούν για εξέγερση, κατάχρηση ή ανυπακοή στο κράτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις