Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ

Σκληρή κριτική στην απόφαση του ΣτΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ Το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση Φίλη για τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών. Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της, κάνει λόγο για σκοταδισμό. «Βόμβα» ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών “Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό […]

Σκληρή κριτική στην απόφαση του ΣτΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση Φίλη για τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών.

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της, κάνει λόγο για σκοταδισμό.

«Βόμβα» ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο βασίζεται, σύμφωνα σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων”, αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Η εκπαίδευση οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να προάγει τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της συνύπαρξης με την διαφορετικότητα.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συνεχίσει απαρέγκλιτα το έργο της βαθιάς μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων διδασκαλίας, που εδώ και καιρό έχει δρομολογήσει”, καταλήγει μάλιστα η ανακοίνωση.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το πρόγραμμά των Θρησκευτικών καθώς κρίθηκε, πως η επίμαχη απόφαση κλονίζει την θρησκευτική χριστιανική συνείδηση, και συνεπώς είναι αντισυνταγματική αλλά και αντίθετη στην ΕΣΔΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις