Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στις κάλπες οι Ρώσοι – Δεδομένη θεωρούν τη νίκη Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Στις κάλπες οι Ρώσοι – Δεδομένη θεωρούν τη νίκη Πούτιν

Άνοιξαν σήμερα το πρωί οι κάλπες και στη Μόσχα για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας. Η νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν, θεωρείται δεδομένη. Στις δημοσκοπήσεις πιστώνεται το 70% της πρόθεσης ψήφου του εκλογικού σώματος. Ο 65χρονος, ήδη ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης και του Ιωσήφ Στάλιν καθώς μετρά 18 χρόνια […]

Άνοιξαν σήμερα το πρωί οι κάλπες και στη Μόσχα για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας.

Η νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν, θεωρείται δεδομένη.

Στις δημοσκοπήσεις πιστώνεται το 70% της πρόθεσης ψήφου του εκλογικού σώματος.

Ο 65χρονος, ήδη ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης και του Ιωσήφ Στάλιν καθώς μετρά 18 χρόνια στην εξουσία, δεν απειλείται από τους αντιπάλους του. Η βασική ανησυχία του Κρεμλίνου δεν είναι αν θα επανεκλεγεί, αλλά αν θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση στις κάλπες.

Δεδομένης της διαφοράς ώρας, πριν από την Μόσχα είχαν ήδη ανοίξει από χθες το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εκλογικά τμήματα στην ρωσική Άπω Ανατολή και την Σιβηρία.

Περισσότερα από 107 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν στη Ρωσία από τις 08:00 τοπική ώρα.

Kinzhal: Το νέο «ιδανικό όπλο» του Πούτιν (vid)

Μια νίκη του Πούτιν θα τον οδηγήσει στο τιμόνι της χώρας ως το 2024 και θα ενισχύσει την θέση του ως ο μοναδικός ισχυρός άνδρας της Ρωσίας εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις της Μόσχας με την Δύση.

Κατηγορούμενος από το Λονδίνο ότι “διέταξε” τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα στην Αγγλία, στο στόχαστρο του ΟΗΕ για την υποστήριξη προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, αντιμέτωπος με νέες κυρώσεις των ΗΠΑ για την ανάμειξη της Μόσχας στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ… ο Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων κατά την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ολοκλήρωσε σε χαμηλό προφίλ την προεκλογική εκστρατεία συναντώντας αγρότες στο νότο της χώρας και με μία δίλεπτη ομιλία κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Κριμαία, πριν τραβήξει σέλφις με νέους.

Στα 65 του χρόνια, θα εξασφαλίσει μία τέταρτη θητεία, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα αφού ορίσθηκε διάδοχος του Μπορίς Γέλτσιν.

Η ξανθιά αντίπαλος του Πούτιν, έβαλε τα κλάματα στο debate: «Θα έρθει η μαμάκα σου» (vid)

Ο εκατομμυριούχος υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν πιστώνεται με το 7% των ψήφων, ο υπερεθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι με 5%, η φιλελεύθερη δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ με 1%-2% και οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι με αμελητέα ποσοστά.

Κύριος στόχος του Κρεμλίνου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν να παρακινήσει τους ανθρώπους να μετακινηθούν μέχρι τα εκλογικά τμήματα, κυρίως τους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά και δεν έχουν γνωρίσει παρά τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην ηγεσία της χώρας τους.

Ανάμεσα στους επτά αντιπάλους του είναι ο εκατομμυριούχος Πάβελ Γκρουντίνιν, η πρώην παρουσιάστρια Ξένια Σόμπτσακ και ο εθνικιστικής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι. Ομως, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δεν μετέχει στις εκλογές, εξαιτίας καταδίκης του, η οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε πολιτικά κίνητρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις