Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / FAZ για ΗΠΑ: «Η ΕΕ πρέπει να προετοιμάζεται για το χειρότερο»
ΚΟΣΜΟΣ

FAZ για ΗΠΑ: «Η ΕΕ πρέπει να προετοιμάζεται για το χειρότερο»

Την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προκαλέσει η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο για την αμερικανική οικονομία και το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου απασχολεί πολύ έντονα τις Βρυξέλλες, όπως προκύπτει από σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η Κομισιόν […]

Την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προκαλέσει η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο για την αμερικανική οικονομία και το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου απασχολεί πολύ έντονα τις Βρυξέλλες, όπως προκύπτει από σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η Κομισιόν εξέδωσε έγγραφο με προειδοποιήσεις προς τα μέλη της ΕΕ αναφορικά με τους δασμούς του Τραμπ, λέγοντας πως μια δικαστική προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των μέτρων των ΗΠΑ δε θα επέφερε κάποιο απτό αποτέλεσμα, με το έγγραφο να σημειώνει πως πρέπει να υπάρχει «περιορισμένη αισιοδοξία» για το ενδεχόμενο εξαίρεσης μελών της ΕΕ ή του συνόλου της Ένωσης από τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο.

 

ΗΠΑ: Νέα κόκκινη… κάρτα από τον Τραμπ – Σε ποιον θα δώσει «φύλλο πορείας»;

 

«Η ΕΕ πρέπει να προετοιμάζεται για το χειρότερο» τονίζει η Κομισιόν, παρά το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς για την αποφυγή ενός εμπορικού πολέμου.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα η αρμόδια Επίτροπος Εμπορίου της Κομισιόν, Σεσίλια Μάλμστρομ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις