Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταγγελία από την ΕΦΕ: Φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε σοβαρά από άνδρα των ΜΑΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία από την ΕΦΕ: Φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε σοβαρά από άνδρα των ΜΑΤ

Τα σοβαρά επεισόδια έξω από το συμβολαιογραφείο το μεσημέρι της Τετάρτης, είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό φωτορεπόρτερ. Μέλη της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και για ακόμα μία φορά έγινε ο κακός χαμός. Μερίδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στα ΜΑΤ οι οποίοι τους απώθησαν με τη βία, κυνηγώντας τους […]

Τα σοβαρά επεισόδια έξω από το συμβολαιογραφείο το μεσημέρι της Τετάρτης, είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό φωτορεπόρτερ.

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και για ακόμα μία φορά έγινε ο κακός χαμός.

Μερίδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στα ΜΑΤ οι οποίοι τους απώθησαν με τη βία, κυνηγώντας τους με τα γκλομπ. Από την ένταση τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο φωτορεπόρτερ.

Αυτό καταγγέλλει η καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Ο φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα, από μέλος διμοιρίας των ΜΑΤ και η μεταφορά του στο νοσοκομείο ήταν αναγκαία.

Ξύλο για τους πλειστηριασμούς- Τραυματίες, συλλήψεις και προσαγωγές

Η ΕΦΕ καταγγέλλει τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ και διερωτάται αν είναι «συστηματικά απείθαρχη και ανεξέλεγκτη».

«Πόσες φορές θα πρέπει να καταγγείλουμε τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ;

Πόσες φορές θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φρουρούς του νόμου και της τάξης να σέβονται το νόμο όταν ασκούν τα καθήκοντά τους; Πόσες φορές θα ακούσουμε καθησυχαστικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας;

Θα πρέπει επομένως να δεχτούμε ότι η αστυνομία είναι συστηματικά απείθαρχη και ανεξέλεγκτη;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις