Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θα «κλείσουν» μήνα στις φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα «κλείσουν» μήνα στις φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ένα μήνα θα συμπληρώσουν στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη οι Έλληνες στρατιωτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη πριν τις 30 Μαρτίου. Εκείνη την ημερομηνία οι δικηγόροι τους θα συναντηθούν με δικαστή στην Αδριανούπολη, για το θέμα της προφυλάκισής τους. […]

Ένα μήνα θα συμπληρώσουν στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη πριν τις 30 Μαρτίου.

Εκείνη την ημερομηνία οι δικηγόροι τους θα συναντηθούν με δικαστή στην Αδριανούπολη, για το θέμα της προφυλάκισής τους.

Την παράταση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος στην ενημέρωση των συντακτών την Τετάρτη  έκανε λόγο για θέμα «μερικών εβδομάδων».

Κενέζ: Οι Έλληνες στρατιωτικοί θα μείνουν στη φυλακή όσο θέλει ο Ερντογάν

«Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα-δεν θα υπερβαίνει μερικές εβδομάδες- αλλά δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε πως η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Ερντογάν: Παράγουμε όπλα γιατί έχουμε κακούς γείτονες

Παράλληλα, και αυτό είναι το σημαντικό, επισήμανε ότι έως τώρα από την πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο παιδιά συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά του Έβρου την 1η Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις