Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κουβέλης: Οι δηλώσεις περί ομηρίας δεν υπηρετούν αυτό που διεκδικούμε (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Οι δηλώσεις περί ομηρίας δεν υπηρετούν αυτό που διεκδικούμε (vid)

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον ΑΝΤ1 σχετικά με το θέμα των κινητών των δύο Ελλήνων αξιωματικών που έχουν φυλακιστεί στην Αδριανούπολη της Τουρκίας. Αποκάλυψε πως έχει στείλει στην Τουρκία εμπειρογνώμονα ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών. Παράλληλα, επισήμανε ότι με βάση τις […]

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον ΑΝΤ1 σχετικά με το θέμα των κινητών των δύο Ελλήνων αξιωματικών που έχουν φυλακιστεί στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Αποκάλυψε πως έχει στείλει στην Τουρκία εμπειρογνώμονα ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι με βάση τις έως τώρα πληροφορίες η πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο ενστόλων, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπία.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.

Π. Καμμένος: Νέο μήνυμα στην Άγκυρα – Επιμένει στα περί ομηρίας των στρατιωτικών!

 

Aπέφυγε πάντως να εκτιμήσει πότε θα επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί στην Ελλάδα, λέγοντας απλώς ότι η ελληνική πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της υπόθεσης.

«Aς κρατήσουμε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Νομίζω ότι ο υπερτροφικός λόγος ο οποίος διατυπώνεται από διάφορες πλευρές, περί ομηρίας, αιχμαλωσίας ή όλα τα άλλα δεν υπηρετεί εκείνο το οποίο διεκδικούμε».

Κασιμάτη σε Συμβούλιο της Ευρώπης: Να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τους στρατιωτικούς

Με αυτόν τον τρόπο, πήρε αποστάσεις από όσα έχει δηλώσει ο Πάνος Καμμένος περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Εκείνο το οποίο διεκδικούμε και μέχρι στιγμής φαίνεται να το έχουμε εξασφαλίσει, είναι να κρατηθεί η υπόθεση στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Ανδριανούπολης ως μία δικαστική υπόθεση», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις