Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος: Ελεύθεροι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έβρος: Ελεύθεροι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο. Οι συλληφθέντες είχαν παραπεμφθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική ζώνη. Αλλά, κρίθηκαν αθώοι, λόγω αμφιβολιών, από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, αν και η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους. Συνελήφθησαν δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη περιοχή στον Έβρο Ισχυρίστηκε πως γνώριζαν ότι βρίσκονται σε […]

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο.

Οι συλληφθέντες είχαν παραπεμφθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική ζώνη.

Αλλά, κρίθηκαν αθώοι, λόγω αμφιβολιών, από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, αν και η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους.

Συνελήφθησαν δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη περιοχή στον Έβρο

Ισχυρίστηκε πως γνώριζαν ότι βρίσκονται σε απαγορευμένη ζώνη, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Τι δήλωσαν στην κατάθεση

Οι δύο νεαροί δημοσιογράφοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, δήλωσαν στην κατάθεσή τους ότι έκαναν ένα ντοκιμαντέρ – για λογαριασμό γερμανικού δικτύου – σχετικά με τα περάσματα προσφύγων που επιστρέφουν μέσω του Έβρου και της Τουρκίας στις πατρίδες τους, προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, όπως ισχυρίστηκαν, είχαν μία πληροφορία ότι στην περιοχή βρίσκονταν παράτυποι μετανάστες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα και ότι είχαν ενημερώσει σχετικά τις στρατιωτικές αρχές. Ωστόσο, δεν πρόσεξαν, όπως είπαν, την προειδοποιητική πινακίδα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ότι βρέθηκαν εντός απαγορευμένης ζώνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις