Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η τραγική ιστορία του Αλέξανδρου Τανίδη – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου
ΕΛΛΑΔΑ

Η τραγική ιστορία του Αλέξανδρου Τανίδη – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Η δραματική ιστορία του Αλέξανδρου Τανίδη, προκάλεσε την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Η αδελφή του αδικοχαμένου 17χρονου, που βρέθηκε νεκρός στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παπανικολάου, υπέβαλε μήνυση κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος. Συνήγορος, είναι η Μαρίνα Φιλιππίδου, που τη διετία 2012 – 2013 ήταν πρόεδρος […]

Η δραματική ιστορία του Αλέξανδρου Τανίδη, προκάλεσε την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου.

Η αδελφή του αδικοχαμένου 17χρονου, που βρέθηκε νεκρός στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παπανικολάου, υπέβαλε μήνυση κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος.

Συνήγορος, είναι η Μαρίνα Φιλιππίδου, που τη διετία 2012 – 2013 ήταν πρόεδρος στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Καβάλας.

Εκείνη την περίοδο ο Αλέξανδρος μαζί με τα τρία αδέλφια του έμεναν προσωρινά στη συγκεκριμένη δομή, μέχρι που η μητέρα τους κέρδισε την επιμέλειά τους.

Γρήγορα όμως η μητέρα δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην ανατροφή τους.

Τι λέει η ιατροδικαστής για τον θάνατο του 17χρονου Αλέξανδρου

Έτσι, το 2017 τα παιδιά πήγαν να μείνουν με τον βιολογικό τους πατέρα. Και εκεί το περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο με αποτέλεσμα ο Αλέξανδρος να το σκάσει.

Με παρέμβαση της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, τα δύο μικρότερα αδέλφια φιλοξενήθηκαν στη δομή «Άρσις».

Όπως καταγγέλλει η κ. Φιλιππίδου, το 2017 ο εισαγγελέας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης δεν δέχτηκε να μπει ο Αλέξανδρος σε κάποιο ίδρυμα, καθώς κρίθηκε πως θα ενηλικιωνόταν σε δέκα μήνες.

Αυτό είχε σαν συνέπεια όλο αυτό το διάστημα ο Αλέξανδρος να μην έχει στέγη.

Μέχρι και πριν την εισαγωγή του στο «Παπανικολάου» ο Αλέξανδρος μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ.

Μάλιστα, κατά τη νοσηλεία του στο ΑΧΕΠΑ έπεσε από τον 2ο όροφο και έσπασε τα πόδια του σε μια προσπάθεια του να διαφύγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις