Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΕΕ σε ΗΠΑ: Θα απαντήσουμε στους δασμούς εντός 90 ημερών
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ σε ΗΠΑ: Θα απαντήσουμε στους δασμούς εντός 90 ημερών

H Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει να εξαιρεθεί από τους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο. Όμως, θα πάει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για να επιβάλει τα δικά της μέτρα, εάν η Ουάσιγκτον προχωρήσει, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος της ΕΕ για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ. Είμαστε έτοιμοι να πάμε στον ΠΟΕ, που έχει τον ρόλο διαιτητή […]

H Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει να εξαιρεθεί από τους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Όμως, θα πάει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για να επιβάλει τα δικά της μέτρα, εάν η Ουάσιγκτον προχωρήσει, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος της ΕΕ για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ.

Είμαστε έτοιμοι να πάμε στον ΠΟΕ, που έχει τον ρόλο διαιτητή για το διεθνές εμπόριο, για την επιβολή εντός 90 ημερών μέτρων που θα διασφαλίζουν την ΕΕ.

Υπέγραψε ο Τραμπ την επιβολή δασμών – «Αν δεν θέλετε, ελάτε εδώ»

Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι ότι η απόφαση δεν συμμορφώνεται με τον ΠΟΕ, επομένως θα πάμε στον ΠΟΕ, πιθανόν με κάποιους άλλους φίλους.

Θα πρέπει να προστατεύσουμε τη βιομηχανία μας με εξισορροπητικά μέτρα, μέτρα που θα μας διασφαλίζουν», σημείωσε.

Λαγκάρντ: Φοβάμαι αντίποινα και εμπορικό πόλεμο

«Η Ευρώπη δεν αποτελεί ασφαλώς απειλή για την εσωτερική ασφάλεια των ΗΠΑ, επομένως αναμένουμε να εξαιρεθούμε», τόνισε η Επίτροπος.

Ευρωπαϊκές βιομηχανικές οργανώσεις κάλεσαν τη Μάλμστρομ να αντιδράσει, αν επιβληθούν δασμοί στην ΕΕ, τονίζοντας ότι θα πλήξουν βαριά τους τομείς του χάλυβα και του αλουμινίου.

«Η απώλεια εξαγωγών στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία χάλυβα της ΕΕ και τους σχετικούς τομείς», δήλωσε ο ‘Αξελ Έγκερτ, επικεφαλής της ένωσης χάλυβα EUROFER.

Η Μάλμστρομ θα έχει μία προγραμματισμένη από πριν συνάντηση με τον Εκπρόσωπο των ΗΠΑ για το Εμπόριο, Ρόμπερτ Λαϊτάιζερ αύριο στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, θα επιδιώξει περισσότερη σαφήνεια για το αν οι δασμοί θα αφορούν και την ΕΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις