Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Λουτσέσκου: «Νιώθω σαν να μπήκαν στο σπίτι μου και να με κλέψανε»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λουτσέσκου: «Νιώθω σαν να μπήκαν στο σπίτι μου και να με κλέψανε»

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος για την τιμωρία που επεβλήθη στον ΠΑΟΚ σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό. Ο Ρουμάνος τεχνικός υποστήριξε πως αισθάνεται σαν να μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του και να έκλεψαν τη δουλειά του ενώ αποκάλεσε για ακόμα μία φορά δειλούς […]

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος για την τιμωρία που επεβλήθη στον ΠΑΟΚ σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό.

Ο Ρουμάνος τεχνικός υποστήριξε πως αισθάνεται σαν να μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του και να έκλεψαν τη δουλειά του ενώ αποκάλεσε για ακόμα μία φορά δειλούς τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων».

Παράλληλα αρνήθηκε να πει κάτι σχετικά με την ΑΕΚ και το επερχόμενο ντέρμπι της Κυριακής, λέγοντας με… νόημα πως δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο για ομάδα της Αθήνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για το πώς είναι η κατάσταση στην ομάδα και το παιχνίδι της Τρίπολης:

«Δεν έμαθα κάτι παραπάνω. Η κατάσταση είναι φυσιολογική»

Για το αν έχουν επηρεαστεί οι παίκτες ενόψει του ματς με την ΑΕΚ:

«Κανένας δεν μπορεί να το απαντήσει αυτό. Οι προπονήσεις είναι πολύ καλές. Είναι καλό το ότι μπορούμε να προπονούμαστε στο γήπεδο. Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο, αν και στην Ελλάδα δεν ισχύει πάντα αυτό.

Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για αυτά και να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό.Κάποιοι χάρηκαν και κάποιοι λυπήθηκαν πολύ για αυτή την κατάσταση. Στόχος μας είναι να τα αφήσουμε πίσω και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι που έρχεται την Κυριακή».

Για το αν επικεντρώνει στην φυσική ή την ψυχολογική προετοιμασία των παικτών:

«Δεν θέλω να μιλήσω για πράγματα που με κουράζουν και που με έχουν φτάσει στα όριά μου όπως και κάποιους άλλους. Ετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι που σε κανονικές συνθήκες θα μας έδινε τον τίτλο, ωστόσο τώρα χρειαζόμαστε τη νίκη για να πλησιάσουμε στην κορυφή.

Αν στο δικό σας σπίτι έμπαιναν κλέφτες, πιστεύετε ότι μετά για έξι μήνες θα κοιμόμασταν άνετα; Αυτό συμβαίνει με εμάς. Ήρθαν στο σπίτι μας και έκλεψαν την δουλειά μας και αυτό το ματς μάς κάνει να αισθανόμαστε άσχημα. Είμαι απογοητευμένος για την δειλία κάποιων που τείνουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους ανθρώπους του αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και σε αυτή την ασυνήθιστη κατάσταση θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο για τη συνέχεια».

Για το αν θεωρεί πως αδικείται η δουλειά που έχει καταβάλει φέτος:

«Πάντοτε στην αρχή υπάρχει μία αμφισβήτηση. Ήταν μία δύσκολη σεζόν. Ο καθένας πρέπει να κερδίσει το σεβασμό των άλλων μέσα από τη δουλειά. Περάσαμε μία δύσκολη κατάσταση. Γίναμε καλύτεροι βήμα-βήμα, βελτιώσαμε την εικόνα μας, φτάσαμε στην κορυφή. Είχα την πίστη πως θα πετύχουμε. Πριν λίγες ημέρες παίζαμε ένα παιχνίδι στο οποίο βρισκόμασταν δύο βαθμούς πίσω. Παρ’ όλα αυτά θέλουμε να δείξουμε πως υπάρχουν δύο πρόσωπα. Αυτοί που αρέσκονται στο να κλέβουν και αυτοί που προσπαθούν και είναι ειλικρινείς. Και οι δεύτεροι είμαστε εμείς».

Για το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ:

«Ξέρουμε ότι έχουμε μία τεράστια ευθύνη. Τα πράγματα πριν από δέκα μέρες ήταν εντελώς διαφορετικά. Μπορούμε σίγουρα να υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε την νίκη στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ»

Για το τι περιμένει να δει από την ΑΕΚ:

«Δεν έχω άποψη για την ΑΕΚ».

Για το τι εικόνα θα έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ:

«Περιμένω να δω τον ΠΑΟΚ των καλών μας ημερών. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Δεν έχουμε θέματα τραυματισμού. Όλοι οι παίκτες έχουν δείξει θετική διάθεση για να βρεθούν στην 11άδα και τη 18άδα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα στην 11άδα. Ξέρετε πολύ καλά ότι σε ένα ματς υπάρχουν αλλαγές και ένας παίκτης μπορεί να επηρεάσει την πορεία του ματς. Όλοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι».

Για το αν το γεγονός ότι δεν μίλησε για την ΑΕΚ σημαίνει ότι το παιχνίδι εξαρτάται καθαρά από την απόδοση του ΠΑΟΚ:

«Όχι, απλά δεν θέλω να μιλάω για τις ομάδες των Αθηνών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις