Πρόσεχε: Ρύθμιση… εφιάλτης κλειδώνει το iPhone για 80 χρόνια

PLUS

Πρόσεχε: Ρύθμιση… εφιάλτης κλειδώνει το iPhone για 80 χρόνια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Φανταστείτε εκεί που δεν κάνουμε δυστυχώς χωρίς το κινητό, να μαθαίναμε ξαφνικά πως κλείδωσε για… μισό αιώνα. Αν μάλιστα πρόκειται και για iPhone και όχι κάποιο πολύ οικονομικό, τότε είμαστε ικανοί να πέσουμε από τον πέμπτο… Μία μητέρα στην Σανγκάη έζησε τον… εφιάλτη, όταν αποφάσισε να δώσει στο δίχρονο γιο της το iPhone της. Ο […]

07.03.2018 | 13:40

Φανταστείτε εκεί που δεν κάνουμε δυστυχώς χωρίς το κινητό, να μαθαίναμε ξαφνικά πως κλείδωσε για… μισό αιώνα. Αν μάλιστα πρόκειται και για iPhone και όχι κάποιο πολύ οικονομικό, τότε είμαστε ικανοί να πέσουμε από τον πέμπτο…

Μία μητέρα στην Σανγκάη έζησε τον… εφιάλτη, όταν αποφάσισε να δώσει στο δίχρονο γιο της το iPhone της. Ο μικρός, το κλείδωσε για… 48 χρόνια.

Συγκεκριμένα το κινητό έγραφε πάνω πως έχει κλειδωθεί για 25 εκατομμύρια λεπτά.

Η Apple έχει ρυθμίσει έτσι τα κινητά της, ώστε αυτά να κλειδώνουν όταν κάποιος προσπαθεί να εισέλθει με λάθος κωδικό. Ο χρόνος μάλιστα κλειδώματος αυξάνεται ανάλογα με την ταχύτητα που πληκτρολογεί κάποιος λάθος κωδικό ξανά.

Δεν είναι γνωστό πόσες φορές πληκτρολόγησε ο μπόμπιρας λάθος αριθμό, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν τραγικό για τη μητέρα.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως η ίδια είχε βάλει δύο γράμματα για να ξεκλειδώσει το κινητό της- τον κωδικό Lu που ήταν και το όνομά της.

«Δεν θα μπορούσα να περιμένω τόσα χρόνια για να πω στο εγγόνι μου το λάθος που είχε κάνει τότε πατέρας του», είπε  η Λου στα μέσα ενημέρωσης.

H Λου περίμενε μερικές εβδομάδες πατώντας συνεχώς τον σωστό κωδικό, αλλά το πρόβλημα δεν λυνόταν και η επανεκκίνηση δεν ήταν με τίποτα στα σχέδιά της, αφού θα έχανε σημαντικά αρχεία και φωτογραφίες.

Ένας τεχνικός τηλεφώνου καταστήματος Apple είπε στην γυναίκα πως έχει δύο επιλογές- ή να περιμένει μισό αιώνα ή να κάνει ολοκληρωτική επανεκκίνηση.

Ο τεχνικός ανέφερε πως έχει ξαναδεί τέτοια περιστατικά, ενώ μερικά κλειδωμένα κινητά μάλιστα είχαν κλειδωθεί για 80 χρόνια.

«Αυτό το λάθος μπορεί να συμβεί σε κάθε συσκευή iPhone», ανέφερε ο ίδιος.

Exit mobile version