Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο νέος επικεφαλής στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής- Αντιδρά η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος επικεφαλής στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής- Αντιδρά η ΝΔ

Νέες πολιτικές κόντρες προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή μετά και την απομάκρυνση του Παναγιώτη Λιαργκόβα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σημαντικό προβάδισμα για τη θέση του νέου επικεφαλής έχει ο λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης και γενικός γραμματέας […]

Νέες πολιτικές κόντρες προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή μετά και την απομάκρυνση του Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σημαντικό προβάδισμα για τη θέση του νέου επικεφαλής έχει ο λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης και γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών, Φραγκίσκος Κουτεντάκης. Η τελική απόφαση αναμένεται να «κλειδώσει» σήμερα το μεσημέρι, καθώς στις 15.00 συνεδριάζει υπό την προεδρία του Νίκου Βούτση η αρμόδια Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, η οποία έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Σε περίπτωση που διοριστεί επικεφαλής του Γραφείου, η θητεία στο οποίο είναι πενταετής, θα παραιτηθεί από τη θέση του στο ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του πάνω στις Βιομηχανικές Σχέσεις στο University of Warwick, ενώ έλαβε το διδακτορικό του το 2006 στα Οικονομικά της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Σπυράκη: Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει το κράτος

«Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν αποδέχεται τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών», τόνισε η εκπρόσωπους Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη με αφορμή την προσπάθεια διορισμού του κυβερνητικού στελέχους Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Η κ. Σπυράκη, υποστήριξε ότι η προσπάθεια διορισμού του κυβερνητικού στελέχους Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή είναι μία ακόμη απόδειξη.

«Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτούς τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών» πρόσθεσε.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις