Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τουλάχιστον 30 νεκροί από πυρκαγιά στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 30 νεκροί από πυρκαγιά στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν

Τουλάχιστον 30 άτομα φαίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε -από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- σε κλινική απεξάρτησης στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής το Russia Today. Το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων APA αρχικά έκανε λόγο για 30 νεκρούς. Το Reuters, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Υγείας, κάνει λόγο […]

Τουλάχιστον 30 άτομα φαίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε -από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- σε κλινική απεξάρτησης στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής το Russia Today.

Το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων APA αρχικά έκανε λόγο για 30 νεκρούς.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Υγείας, κάνει λόγο για 26 νεκρούς.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως άνδρες της πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Τα θύματα ήταν όλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους και επομένως δεν ήταν σε θέση να ξεφύγουν από τις φλόγες, όπως διευκρίνισαν οι πυροσβέστες και τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν επί τόπου.

Στο Αζερμπαϊτζάν, μια μικρή χώρα στο Καύκασο, προκαλούνται συχνά δυστυχήματα από πυρκαγιές σε κατοικίες ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τον Μάιο 2015, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο σε προάστιο του Μπακού.

Το 1995, 289 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από φωτιά που ξέσπασε στο μετρό της πρωτεύουσας που φέρει απαρχαιωμένο εξοπλισμό από την σοβιετική περίοδο. Αυτή ήταν η πιο πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε παγκοσμίως σε υπόγειο σιδηρόδρομο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις