Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίδομα υπό όρους σε όσους παραιτούνται θα δίνει ο Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα υπό όρους σε όσους παραιτούνται θα δίνει ο Μακρόν

Με στόχο να ενθαρρύνει τους Γάλλους να κάνουν τις δικές τους επιχειρήσεις και να μην μένουν σε όλη τους τη ζωή σε μία δουλειά, ο Μακρόν είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία να δώσει τα επιδόματα που λαμβάνουν οι άνεργοι σε εργαζόμενους που παραιτούνται από τη δουλειά τους για να κάνουν τη δική τους […]

Με στόχο να ενθαρρύνει τους Γάλλους να κάνουν τις δικές τους επιχειρήσεις και να μην μένουν σε όλη τους τη ζωή σε μία δουλειά, ο Μακρόν είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία να δώσει τα επιδόματα που λαμβάνουν οι άνεργοι σε εργαζόμενους που παραιτούνται από τη δουλειά τους για να κάνουν τη δική τους επιχείρηση ή να αλλάξουν καριέρα.

Τα σχέδια της Γαλλίας θα κοστίσουν επιπλέον 180 εκατομμύρια ετησίως, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας Muriel Penicaud.

Η μεταρρύθμιση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια να περιοριστεί η ανεργία, που παραμένει στο 9% με συνολική επανεξέταση της εργατικής νομοθεσίας.

Η Penicaud τόνισε στην εφημερίδα Le Parisien, στην οποία έδωσε συνέντευξη, ότι οι ωφελούμενοι αυτής της ρύθμισης είναι περίπου 15.000- 23.000 τον χρόνο, και το κονδύλι θα κινηθεί στα 180 εκατομμύρια ευρώ. «Στον συνολικό προϋπολογισμό των 33 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυτό δεν κάνει τεράστια διαφορά» σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις