Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / 4 σημάδια πως η σχέση σας είναι τοξική
PLUS

4 σημάδια πως η σχέση σας είναι τοξική

Σίγουρα, οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους βρέθηκαν να περιβάλλονται από «τοξικούς ανθρώπους», δηλαδή, από ανθρώπους που επηρέαζαν αρνητικά την ψυχολογία τους.  «Αν δείτε αυτές τις συμπεριφορές στον / στην σύντροφό σας, πρέπει να φύγετε αμέσως από τη σχέση, πριν γίνει ακόμα πιο τοξική»  αναφέρει η κα Μπίτι Κόχαν, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων […]

Σίγουρα, οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους βρέθηκαν να περιβάλλονται από «τοξικούς ανθρώπους», δηλαδή, από ανθρώπους που επηρέαζαν αρνητικά την ψυχολογία τους.  «Αν δείτε αυτές τις συμπεριφορές στον / στην σύντροφό σας, πρέπει να φύγετε αμέσως από τη σχέση, πριν γίνει ακόμα πιο τοξική»  αναφέρει η κα Μπίτι Κόχαν, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων από τη Νέα Υόρκη. Επίσης, επισημαίνει πως τέτοιου είδους  σχέσεις δεν περνάνε πάντα άσχημα, αλλά έχουν και στιγμές που τα πράγματα πηγαίνουν καλά.

4 σημάδια, πως έχετε μία τοξική σχέση:

Σας  υποβαθμίζει «με τρόπο» μπροστά σε οικογένεια και φίλους

Εάν σας προσβάλλει ή σας κοροϊδεύει όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους, το πιθανότερο είναι πως προσπαθεί να σας χειραγωγεί. Αυτού του είδους οι άνθρωποι τρέφονται από τις ανασφάλειές σας, αλλά οι τακτικές που χρησιμοποιούν είναι τόσο έξυπνες, που οι άλλοι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν, γιατί πληγώνεστε.

Μειώνει συχνά τα συναισθήματά σας και σας κάνει να νιώθετε ότι αντιδράτε με υπερβολικό τρόπο

Οι συναισθηματικοί χειραγωγοί ενδιαφέρονται κυρίως  για τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες, εάν θελήσετε  να μιλήσετε με ειλικρίνεια μαζί τους, για τις στιγμές που νιώθετε πληγωμένοι ή μειωμένοι, θα απορρίψουν τους ισχυρισμούς σας ως ανοησίες ή υπερβολές.

Σας κατηγορεί για την κακή του / της συμπεριφορά.

Οι χειραγωγοί ποτέ δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους,  πάντα φταίει κάτι που εσείς κάνατε ή είπατε. Και το χειρότερο είναι πως σας κάνουν να πιστεύετε ότι, όντως, εσείς ευθύνεστε.

Μονίμως βρίσκεται ένα βήμα παραπάνω από εσάς

Είχατε μία κακή μέρα στη δουλειά; Η δική του / της ήταν πάντα χειρότερη. Γιαυτό δεν θα σας παρηγορήσει, αλλά θα αρχίσει να μιλάει για το δικό του “δράμα”.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις