Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης: Xαμόγελα, ένα χαστουκάκι και ένα σκουλαρίκι στο αυτί (pics-vids)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης: Xαμόγελα, ένα χαστουκάκι και ένα σκουλαρίκι στο αυτί (pics-vids)

Λίγο μετά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο. Η ορκωμοσία έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, αφού τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν πολιτικά και όχι θρησκευτικά. Αντί για «ορκίζομαι», είπαν «δηλώνω». Τα νέα μέλη της κυβέρνησης που βρέθηκαν ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Φώτης Κουβέλης, […]

Λίγο μετά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο. Η ορκωμοσία έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, αφού τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν πολιτικά και όχι θρησκευτικά. Αντί για «ορκίζομαι», είπαν «δηλώνω».

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης που βρέθηκαν ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Βίτσας, η Μερόπη Τζούφη, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Όλες οι αλλαγές

Αναλυτικά οι αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που ανακοινώθηκαν:

– Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

– Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, ο Δημήτρης Βίτσας.

– Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

– Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

– Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

– Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

O Φώτης Κουβέλης απέφυγε τις κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας πέρασε πρώτος το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ τελευταία έφτασε η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε έναν πολύ φιλικό διάλογο με τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον οποίο γνωρίζει από την φοιτητική περίοδο τους, με τον τελευταίο να δέχεται ένα χαστουκάκι από τον πρωθυπουργό.

«Ο ΠτΔ είναι, να ξέρεις, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και πρέπει να ενημερώνεται απευθείας», ήταν η επισήμανση του απερχόμενου από το Πεντάγωνο Δημήτρη Βίτσα προς τον νέο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβελη, ενώ ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και λίγο πριν ανταλλάξει χειραψία με τη νέα υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, είπε: «Πρόεδρε, θα προάγει τα γράμματα».

Ο σύζυγος της Μερόπης Τζούφη, Βαγγέλης Μακάριος απάντησε στα ερωτήματα δημοσιογράφων και τόνισε πως η σύζυγός του «έχει όλα τα προσόντα και θα τα καταφέρει πολύ καλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ήταν πάντοτε στόχος αλλά δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα».

Όσο για το τι είπε στην κυρία Τζούφη αποκάλυψε ότι «της είπα ότι δικαιώθηκε για όλη την πορεία που έχει ακολουθήσει στην πολιτική και προσωπική της πορεία».

Ο συνεργάτης της Μερόπης Τζούφη εξέπληξε τους δημοσιογράφους με το σκουλαρίκι του:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις