Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Φλαμπουράρης ζήτησε βοήθεια από τον Πάιατ για τη Novartis (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Φλαμπουράρης ζήτησε βοήθεια από τον Πάιατ για τη Novartis (vid)

Συνάντηση με τον Aμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ αποκάλυψε ότι είχε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, προκειμένου να του ζητήσει βοήθεια για τη Novartis, όπως είπε. Χωρίς να διευκρινίσει τι ζήτησε, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Είχε ζητήσει να με δεί ο Αμερικανός πρέσβης. Και δεν έκανε καμία συζήτηση και καμία αναφορά. Μάλιστα όταν εγώ του είπα […]

Συνάντηση με τον Aμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ αποκάλυψε ότι είχε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, προκειμένου να του ζητήσει βοήθεια για τη Novartis, όπως είπε.

Χωρίς να διευκρινίσει τι ζήτησε, ο υπουργός Επικρατείας είπε:

«Είχε ζητήσει να με δεί ο Αμερικανός πρέσβης. Και δεν έκανε καμία συζήτηση και καμία αναφορά. Μάλιστα όταν εγώ του είπα αν μπορούν να μας βοηθήσουν με στοιχεία, είπε ότι αυτό αποκλείεται». Ο κ. Φλαμπουράρης ισχυρίστηκε ότι ζήτησε βοήθεια «για να δει το κλίμα», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι διαστρεβλώνει τα θέματα.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Aμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο ίδιος ο διπλωμάτης άνοιξε τη συζήτηση για τη Novartis, λέγοντας ότι η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε πρόσωπα που έχουν παραβιάσει τον αμερικανικό νόμο, και δεν σχετίζεται με Έλληνες πολιτικούς. Ο Πάιατ ξεκαθάρισε επίσης στον πρόεδρο της ΝΔ ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί καμία ανάμειξη με την έρευνα των ελληνικών Αρχών.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ, η δήλωση του Πάιατ συντάχθηκε ελληνικά και αγγλικά για να μην υπάρξει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Η κυβέρνηση, αμφισβήτησε την αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη στην ανακοίνωσή του για τον κ. Πάιατ.

Σχόλιο Άδωνι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις