Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

22

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα 19 έξυπνα κόλπα για το κινητό που όλοι πρέπει να ξέρουμε
PLUS

Τα 19 έξυπνα κόλπα για το κινητό που όλοι πρέπει να ξέρουμε

Σας παρουσιάζουμε μερικά πανέξυπνα κόλπα για το κινητό σας, από πώς να κάνετε οικονομία στη μπαταρία σας μέχρι πώς να το προστατεύετε από την άμμο και το νερό, που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. 1.ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ Υπάρχουν φορές που δεν έχετε καλό σήμα, ειδικά όταν βρίσκεστε μέσα σε […]

Σας παρουσιάζουμε μερικά πανέξυπνα κόλπα για το κινητό σας, από πώς να κάνετε οικονομία στη μπαταρία σας μέχρι πώς να το προστατεύετε από την άμμο και το νερό, που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

1.ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
Υπάρχουν φορές που δεν έχετε καλό σήμα, ειδικά όταν βρίσκεστε μέσα σε κτίρια ή σε υπόγεια. Στην περίπτωση αυτή πλησιάστε όσο μπορείτε στα παράθυρα όπου έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να έχετε καλύτερο σήμα.

2.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το κινητό σας από τη σκόνη, τη βροχή, την άμμο και το νερό είναι να το βάλετε σε μια από αυτές τις σακούλες που κλείνουν ερμητικά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε παραλία, βάλτε το κινητό σας στη σακούλα.

3.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
Για να έχετε δυνατό σήμα κρατήστε μακριά το κινητό σας από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως λάπτοπ, τάμπλετ και τηλεοράσεις.

4.ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ WIFI ΚΑΙ ΤΟ BLUETOOTH
Ένας άλλος τρόπος για να έχετε καλύτερο σήμα είναι να κλείσετε το WiFi και το Bluetooth. Όταν ούτε αυτό δεν βοηθάει, κλείστε και ξανανοίξτε το τηλέφωνό σας.

5.ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ
Ψάχνετε ένα εύκολο τρόπο για να δυναμώσει ο ήχος του κινητού σας; Την επόμενη φορά που θα προγραμματίσετε το ξυπνητήρι βάλτε το σε ένα ποτήρι ή σε ένα φλιτζάνι – θα ξυπνήστε αμέσως!

6.ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ WIFI
Όταν σας τελειώνουν οι μονάδες σκεφτείτε έξυπνα. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές σαν το skype και κάντε δωρεάν τηλέφωνα μέσω WiFi. Κατεβάστε λοιπόν αυτές τις εφαρμογές και κάντε οικονομία στο χρόνο ομιλίας σας.

7.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Ένας τρόπος για να κάνετε οικονομία στη μπαταρία όταν δεν περιμένετε κάποιο τηλεφώνημα, κι ειδικά όταν κοιμάστε, είναι να το κλείνετε. Παρόλο που ορισμένα κινητά διαθέτουν ενσωματωμένο ένα αυτόματο χαρακτηριστικό εξοικονόμησης ενέργειας, εάν το δικό σας δεν το διαθέτει μπορείτε να το κλείνετε.

8.ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΑΝ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ
Μήπως είστε λίγο αφηρημένοι καμιά φορά; Μήπως χάνετε ή ξεχνάτε το κινητό σας στο λεωφορείο ή στο εστιατόριο; Βάλτε το όνομά σας κι ένα τηλέφωνο ανάγκης στην οθόνη κλειδώματος ή σαν ταπετσαρία κι εάν είστε τυχερός μπορεί να σας τηλεφωνήσει κάποιος που το βρήκε.

9.ΦΟΡΤΙΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Οι άνθρωποι έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι τα τηλέφωνα θα πρέπει να φορτίζονται μόνο όταν η μπαταρία έχει πέσει πάρα πολύ. Ωστόσο, στην πραγματικότητα οι μπαταρίες των τηλεφώνων έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζονται νωρίς και συχνά έτσι ώστε να μην αποφορτίζονται εντελώς, κάτι που μπορεί να βλάψει την μπαταρία.

10.ΚΑΝΤΕ SCREENSHOT ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Όταν ταξιδεύετε σε άγνωστα για εσάς μέρη για πρώτη φορά, δεν χρειάζεται να ελέγχετε συνέχεια το δρομολόγιο στο τηλέφωνό σας και να χαλάτε μπαταρία. Βγάλτε ένα screenshot με τις οδηγίες και κλείστε το internet για να κάνετε οικονομία στη μπαταρία.

11.ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ
Μπορεί να μην έχετε ευχέρεια να δίνετε οδηγίες από το τηλέφωνο αλλά μπορείτε να μαρκάρετε το σημείο που θέλετε στο χάρτη και να το στέλνετε στους φίλους σας. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι το κάνατε σωστά.

12.ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΔΟΝΗΣΗ
Επιλέξτε τον ήχο που σας ταιριάζει και βγάλτε τη δόνηση από το κινητό σας για να μην καταναλώνετε επιπλέον μπαταρία. Εάν μπορείτε χαμηλώστε και τον ήχο όσο μπορείτε.

13.ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑΣ
Για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία σας, καθορίστε τη φωτεινότητα στο ελάχιστο που σας βολεύει και απενεργοποιήστε την επιλογή αυτόματης βέλτιστης φωτεινότητας.

14.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΑΣ ΔΡΟΣΕΡΗ
Για μην σας τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας βεβαιωθείτε ότι δεν την καλύπτει τίποτα για να μην υπερθερμαίνεται. Επίσης μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι ή στον ήλιο και μην το βάζετε στην τσέπη σας γιατί η θερμότητα του σώματός σας ανεβάζει τη θερμοκρασία της μπαταρίας.

15.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ
Όσο πιο υψηλή η ανάλυση τόσο καλύτερες οι φωτογραφίες σας. Για αυτό το λόγο επιλέξτε την υψηλότερη δυνατή ανάλυση που σας παρέχει το κινητό σας και απολαύστε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

16.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΙΓΑΣΗ
Υπάρχουν κάποιες φορές που ξεχνάτε να βγάλετε το κινητό σας από τη σίγαση και χάνετε σημαντικά τηλεφωνήματα, ή και το ίδιο το κινητό σας καθώς δυσκολεύεστε να το εντοπίσετε μέσα στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε τη προγραμματισμένη σίγαση κάθε φορά κι έτσι το κινητό σας θα την απενεργοποιήσει αυτόματα όταν πρέπει.

17.ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΤΗΣΗΣ
Όταν βιάζεστε να φύγετε και πρέπει να φορτίσετε το κινητό σας, βάλτε το στη λειτουργία πτήσης και ανακαλύψτε πόσο πιο γρήγορα φορτίζει.

18.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ
Εάν θέλετε να βγάλετε selfie χρησιμοποιήστε τα κουμπάκια του ήχου. Αυτό σας επιτρέπει να κρατάτε το τηλέφωνο στη σωστή γωνία χωρίς να προβληματίζεστε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τα κουμπιά του ήχου στο καλώδιο των ακουστικών σας.

19.ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΟΤΑΝ ΤΡΑΒΑΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Καλύψτε το μικρόφωνο για να αποφύγετε τους δυσάρεστους ήχους όταν τραβάτε βίντεο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις