Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι γονείς πιστεύουν πως τα παιδιά τους είναι εξαρτημένα από το κινητό τηλέφωνο
ΥΓΕΙΑ

Οι γονείς πιστεύουν πως τα παιδιά τους είναι εξαρτημένα από το κινητό τηλέφωνο

Πολλοί γονείς σήμερα δείχνουν όλο και πιο ανήσυχοι για την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας από ανήλικα παιδιά και πιο συγκεκριμένα για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Μία έρευνα της Common Sense Media και της SurveyMonkey, που περιέλαβε 4.201 ενήλικους, μας έδειξε τι πιστεύουν οι γονείς για τη χρήση των τηλεφώνων από τα ανήλικα παιδιά τους. […]

Πολλοί γονείς σήμερα δείχνουν όλο και πιο ανήσυχοι για την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας από ανήλικα παιδιά και πιο συγκεκριμένα για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Μία έρευνα της Common Sense Media και της SurveyMonkey, που περιέλαβε 4.201 ενήλικους, μας έδειξε τι πιστεύουν οι γονείς για τη χρήση των τηλεφώνων από τα ανήλικα παιδιά τους.

Το 47% των γονιών με παιδιά κάτω των 18 πιστεύει πως τα παιδιά τους είναι εθισμένα στο κινητό τους, με τους μισούς από το ίδιο group να θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο επηρεάζεται και η ψυχική τους υγεία.

Επίσης το 60% των γονιών δήλωσε πως το παιδί τους έχει δική του κινητή συσκευή συνδεδεμένη στο internet, ενώ το 14% είπε πως το παιδί τους μοιράζεται το κινητό του με κάποιον άλλο. Όσον αφορά το ποιος βάζει τα όρια στην χρήση του τηλεφώνου, το 89% των γονιών αποκάλυψε πως αυτό είναι καθαρά δική τους ευθύνη.

Μάλιστα τα λεγόμενα του Cohen δείχνουν να επαληθεύονται μιας και μόλις το 32% των γονιών είπε πως πιστεύουν πως είναι οι ίδιοι τους εθισμένοι στα κινητά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις