Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φτιάξτε σήμερα κιόλας, τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μπισκοτάκια
PLUS

Φτιάξτε σήμερα κιόλας, τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μπισκοτάκια

Δεν έχετε φάει πιο νόστιμα νηστίσιμα μπισκότα. Συστατικά 200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. χαλβά Όλυμπος βανίλια 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι ½ κ.γ. κανέλλα ξύσμα από 1 λεμόνι Μέθοδος Εκτέλεσης Βάζουμε την μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά. […]

Δεν έχετε φάει πιο νόστιμα νηστίσιμα μπισκότα.

Συστατικά
200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. χαλβά Όλυμπος βανίλια
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. κανέλλα
ξύσμα από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε την μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε τον χαλβά τον οποίο τον έχουμε σπάσει με τα χέρια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Αφαιρούμε απο τον κάδο το ζυμάρι και τυλίγουμε καλά με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 30 ίσα κομμάτια (30 γρ. ) και τα τοποθετούμε σε ταψιά στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο μέχρι και μια εβδομάδα.

Tip

Τη ζύμη μπορούμε να την αφήσουμε στην κατάψυξη για 2 μήνες!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις