Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Tips για το δύσκολο μέρος στο πλύσιμο του αυτοκινήτου σας
PLUS

Tips για το δύσκολο μέρος στο πλύσιμο του αυτοκινήτου σας

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου σας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους θα πρέπει αρχικά να απομακρύνετε τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα. Έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό. Αποφύγετε τα καθαριστικά που έχουν αμμωνία καθώς μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα. Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό Αναμίξτε 5 μέρη νερό […]

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου σας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους θα πρέπει αρχικά να απομακρύνετε τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα.

Έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό. Αποφύγετε τα καθαριστικά που έχουν αμμωνία καθώς μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό

Αναμίξτε 5 μέρη νερό με ένα μέρος υγρό πιάτων, βρέξτε ένα μαλακό πανί και καθαρίστε τα καθίσματα. Στύψτε καλά το πανί γιατί το πολύ νερό ενδέχεται να αφήσει λεκέδες.

Εναλλακτικά, αναμίξετε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο με ¼ του φλιτζανιού ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε, αφήστε 5 λεπτά και σκουπίστε. Γενικά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα δερμάτινα καθίσματα είναι να αποφύγετε να δημιουργηθούν λεκέδες.

Αν πέσει κάτι πάνω τους τότε πρέπει να αντιδράσετε γρήγορα με τα παρακάτω υλικά.

Οδοντόκρεμα

Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα (όχι ζελέ) πάνω στον λεκέ και με μία οδοντόβουρτσα τρίψτε ελαφρά μέχρι να φύγει ο λεκές. Σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό πανί και στεγνώστε με μια πετσέτα.

Χυμός λεμονιού και κρέμα ταρτάρ

Χρησιμοποιήστε το μόνο σε ανοιχτόχρωμα δέρματα καθώς έχει την τάση να λευκαίνει τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται. Φτιάξτε μια πάστα από ίσα μέρη χυμού λεμονιού και κρέμας ταρτάρ. Βάλτε τη στον λεκέ και αφήστε την 30 λεπτά. Σκουπίστε με ένα νωπό πανί.

Μαγειρική σόδα

Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ και τρίψτε με ένα νωπό πανί. Αφήστε την για μία νύχτα και θα απορροφήσει το λάδι. Σκουπίστε με ένα απαλό πανί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις