Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων ο Εμμανουήλ Καραλής (pics-vid)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων ο Εμμανουήλ Καραλής (pics-vid)

Το παιδί-θαύμα του ελληνικού επί κοντώ έκανε πάλι τα μαγικά του. Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 5,78μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο ΣΕΦ και έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων κλειστού στίβου (5.75μ.) Με την επίδοση αυτή, ο 18χρονος πρωταθλητής έγινε ο τρίτος επικοντιστής της ελληνικής αποστολής για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, […]

Το παιδί-θαύμα του ελληνικού επί κοντώ έκανε πάλι τα μαγικά του.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 5,78μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο ΣΕΦ και έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων κλειστού στίβου (5.75μ.)

Με την επίδοση αυτή, ο 18χρονος πρωταθλητής έγινε ο τρίτος επικοντιστής της ελληνικής αποστολής για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, μαζί με τους Κώστα Φιλιππίδη και Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ έγινε συνολικά το όγδοο μέλος της ομάδας.

Μετά τα 5,78μ. ο Καραλής είχε τρεις άκυρες στα 5,86μ. ύψος που έδειξε πως σύντομα θα μπορεί να περάσει.

«Τώρα όλα αρχίζουν. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ημουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο”, είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: “Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε», είπε ο Καραλής μετά τον αγώνα του.

Ο Εμμανουήλ Καραλής αναχωρεί το μεσημέρι της Δευτέρας για την Τσεχία. Την Τρίτη (13/2) θα αγωνιστεί στο μιτινγκ της Πράγας και την Πέμπτη (15/2) στο μίτινγκ του Τορούν της Πολωνίας.

Ακολούθως θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μέρμιγχαμ, όπου πλέον με αυτό το ρεκόρ εξασφάλισε την συμμετοχή του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις