Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν το Saipem στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν το Saipem στην κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλουν του γεωτρύπανου «Saipem 12000», της ιταλικής εταιρείας ENI, το βράδυ της Παρασκευής. Το πλοίο-γεωτρύπανο βρισκόταν στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Κύπρου, στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, με προορισμό το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση, στο στόχο «Σουπιά». Τουρκικά πολεμικά πλοία το κάλεσαν να αποχωρήσει […]

Τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλουν του γεωτρύπανου «Saipem 12000», της ιταλικής εταιρείας ENI, το βράδυ της Παρασκευής.

Το πλοίο-γεωτρύπανο βρισκόταν στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Κύπρου, στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, με προορισμό το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση, στο στόχο «Σουπιά».

Τουρκικά πολεμικά πλοία το κάλεσαν να αποχωρήσει από την περιοχή, με τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε ξένα χωρικά ύδατα. Οι τουρκικές ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της συνήθους πρακτικής προκλήσεων της Άγκυρας, αλλά σε πιο έντονο βαθμό σε αυτή την περίπτωση, δήλωσαν κυπριακές κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ.

Τα τουρκικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή, στο πλαίσιο της παράνομης navtex την οποία εξέδωσε η Άγκυρα, στις 6 Φεβρουαρίου, για τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης.

Έπειτα από την παρενόχληση, το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, έλαβε οδηγίες από τη Ρώμη να σταματήσει προσωρινά την πορεία του προς το σημείο της γεώτρησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις