Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαθεοδώρου: Έχουμε ερντογανισμό της κυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθεοδώρου: Έχουμε ερντογανισμό της κυβέρνησης

Για «ερντογανισμό της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μιλώντας στο Θέμα 104,6 αναφορικά με την υπόθεση Novartis. Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως την ημέρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο φάκελος με τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος ήπιε τσάι με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, […]

Για «ερντογανισμό της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μιλώντας στο Θέμα 104,6 αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως την ημέρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο φάκελος με τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος ήπιε τσάι με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατόπιν έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου και στη συνέχεια ο κ. Πολάκης είπε πως γνωρίζει ότι οι λεγόμενοι “προστατευόμενοι” μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ζήτημα υπεράσπισης του κράτους δικαίου» τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να συμπληρώσει ότι «το κέντρο αποφάσεων και κατεύθυνσης της δικαιοσύνης με εμπλοκή -δυστυχώς- και δικαστικών λειτουργών είναι το Μέγαρο Μαξίμου».

«Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έπρεπε να πει “δεν δέχομαι συναντήσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο”» είπε στη συνέχεια ο κ. Παπαθεοδώρου.

Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λειτουργεί όπως ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Έχουμε ερντογανισμό της κυβέρνησης. Πώς ο Ερντογάν μας είπε ότι πρώτα “λέμε στη δικαιοσύνη τι πρέπει να κάνει” και μετά κανονίζει τις υποθέσεις; Το ίδιο κάνει και ο Τσίπρας».

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται «απόπειρα λασπολόγησης και εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων με γελοίο τρόπο περιγραφής».

Τέλος, ζήτησε η υπόθεση να φτάσει μέχρι το τέλος και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Novartis, ενώ είπε πως «είναι άδικο με τις συμπεριφορές ορισμένων ανωτάτων λειτουργών όπως ήταν προηγουμένως η κυρία Θάνου, να τσουβαλιάζουμε τη συνολική δικαιοσύνη που εργάζεται καθημερινά και που παράγει έργο. Εμείς εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις