Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Με αυτά τα Bagels, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
PLUS

Με αυτά τα Bagels, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας αυτά τα bagels. Συστατικά ⦁ 7 γρ. ξηρή μαγιά ⦁ 500 γρ. σκληρό αλεύρι ⦁ 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη ⦁ λίγο λάδι για άλειμμα ⦁ 1 κ.σ. σόδα μαγειρική ⦁ 1 ασπράδι για άλειμμα ⦁ 1 κ. γλυκού αλάτι ⦁ σπόρους για διακόσμηση Εκτέλεση Στον κάδο του […]

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας αυτά τα bagels.

Συστατικά
⦁ 7 γρ. ξηρή μαγιά
⦁ 500 γρ. σκληρό αλεύρι
⦁ 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
⦁ λίγο λάδι για άλειμμα
⦁ 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
⦁ 1 ασπράδι για άλειμμα
⦁ 1 κ. γλυκού αλάτι
⦁ σπόρους για διακόσμηση

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε για 5-6 λεπτά με τον γάντζο μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και λεία.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ του οποίου έχουμε λαδώσει τα τοιχώματα και σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη.

Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.

Μόλις ετοιμαστεί, αλευρώνουμε μία επιφάνεια εργασίας ρίχνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μπαλάκια (85 γρ. το καθένα). Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι ίδια.

Σε δύο ταψιά 25×35 εκ. τοποθετούμε λαδόκολλες των οποίων έχουμε αλευρώσει λίγο την επιφάνεια και βάζουμε τα μπαλάκια που έχουμε φτιάξει.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το δάχτυλό μας, αφού το έχουμε αλευρώσει, και δημιουργούμε τρύπα στο κέντρο του μπέιγκελ και στριφογυρίζοντας το δάχτυλό μας ανοίγουμε λίγο τη ζύμη προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει πολύ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και σε δυνατή φωτιά και το βράζουμε.

Προσθέτουμε και τη σόδα για να το γίνει το νερό αλκαλικό.

Τοποθετούμε 1-2 bagels τη φορά μέσα στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 1 λεπτό (αν θέλουμε να γίνουν πιο μαστιχωτά τα βράζουμε για 2′) γυρνώντας τα στη μέση του χρόνου για να βράσουν και από τις δύο πλευρές .

Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα bagels, τα στεγνώμουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετούμε πάλι στα ταψιά που τα είχαμε.

Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπέιγκελς με το ασπράδι και τα πασπαλίζουμε από πάνω με τους σπόρους. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.

Μόλις ετοιμαστούν τα τοποθετούμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν πριν τα φάμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις