Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκάνδαλο Novartis: Η ανακοίνωση της εταιρείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis: Η ανακοίνωση της εταιρείας

Θέση για την υπόθεση της Novartis πήρε ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος με δήλωσή του τόνισε: «Με αφορμή την ανάμειξη του ονόματός μου στο φερόμενο ως “σκάνδαλο NOVARTIS”, δηλώνω τα ακόλουθα: Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της εταιρείας NOVARTIS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, θυγατρικής της ομώνυμης ελβετικής πολυεθνικής, από το έτος 2007 εως το έτος 2015, οπότε […]

Θέση για την υπόθεση της Novartis πήρε ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος με δήλωσή του τόνισε: «Με αφορμή την ανάμειξη του ονόματός μου στο φερόμενο ως “σκάνδαλο NOVARTIS”, δηλώνω τα ακόλουθα:

Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της εταιρείας NOVARTIS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, θυγατρικής της ομώνυμης ελβετικής πολυεθνικής, από το έτος 2007 εως το έτος 2015, οπότε αποχώρησα οικειοθελώς, με καθήκον, κατά κύριο λόγο, την εκπροσώπηση της εταιρείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του οποίου είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας επί τρία έτη αντιστοίχως.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καθ’ όλο το διάστημα παραμονής μου στην ανωτέρω εταιρεία ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου.

Novartis: Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Mετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, η εταιρία στην Ελλάδα εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η εταιρεία συνεργάζεται με τις Αρχές και λαμβάνει σοβαρά κάθε ισχυρισμό για πιθανά παραπτώματα».

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις Αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης, σε όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά και εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις αναφορές» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις