Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στη Βουλή η δικογραφία για το πολεμικό υλικό στην Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή η δικογραφία για το πολεμικό υλικό στην Σαουδική Αραβία

  Μετά τη δικογραφία για τη Novartis, άλλος ένας φάκελος διαβιβάζεται στο κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τους χειρισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές. Η δικογραφία […]

 

Μετά τη δικογραφία για τη Novartis, άλλος ένας φάκελος διαβιβάζεται στο κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τους χειρισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές.

Η δικογραφία διαβιβάζεται βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί από τη Βουλή το ενδεχόμενο διάπραξης εκ μέρους τού κ. Καμμένου του αδικήματος της απιστίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη δικογραφία περιλαμβάνεται μόνο μία μαρτυρική κατάθεση, ενώ ο φερόμενος ως μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος, κλήθηκε αλλά δεν προσήλθε να καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Πριν από λίγους μήνες ξεκίνησαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαπραγματεύσεις με το Ριάντ για τη μεταφορά βλημάτων που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Οι συζητήσεις αφορούσαν στην πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία, με εκτιμώμενη αξία το ποσό των 66 εκατ. ευρώ. Το υλικό θα χρησιμοποιούνταν από τη σαουδαραβική κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, που έχουν ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων.

Για να ολοκληρωθεί η προμήθεια, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπέγραψε διακρατική συμφωνία με τον Έλληνα επιχειρηματία Βασίλειο Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίζονταν ως αντιπρόσωπος των Σαουδαράβων. Η διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας υπεγράφη την 13η Ιουνίου μεταξύ του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και του μεσάζοντα Βασίλειο Παπαδόπουλο στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλειος Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι ήταν εξουσιοδοτημένος από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ενώ σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο ο Βασίλειος Παπαδόπουλος δεν είναι «μεσάζων» αλλά ο αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις