Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κύρκος: Η πάγια θέση του Λεωνίδα Κύρκου ήταν σύνθετη ονομασία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρκος: Η πάγια θέση του Λεωνίδα Κύρκου ήταν σύνθετη ονομασία

«Η πάγια θέση του Λεωνίδα Κύρκου ήταν σύνθετη ονομασία» για την ΠΓΔΜ, τονίζει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος. Αυτό επισήμανε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία θύμισε μια δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου ότι στο συλλαλητήριο του 1992, συμμετείχαν «όλοι, πλην Λακεδαιμονίων». Η δήλωση του Μίλτου Κύρκου […]

«Η πάγια θέση του Λεωνίδα Κύρκου ήταν σύνθετη ονομασία» για την ΠΓΔΜ, τονίζει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.

Αυτό επισήμανε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία θύμισε μια δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου ότι στο συλλαλητήριο του 1992, συμμετείχαν «όλοι, πλην Λακεδαιμονίων».

Η δήλωση του Μίλτου Κύρκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Η δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου αναφερόταν σε μια τεράστια συγκέντρωση που εξέφρασε την αντίθεση σε οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, στο σφετερισμό της ιστορίας και των συμβόλων. Είναι φανερό ότι η αναφορά σε ελληνική Μακεδονία είναι συμβατή με την πάγια θέση του Λεωνίδα Κύρκου για σύνθετη ονομασία και απαντούσε στον τότε εμφανιζόμενο αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Καμία ομοιότητα με τα συλλαλητήρια του σήμερα που εναντιώνονται σε αυτήν ακριβώς τη σύνθετη ονομασία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις