Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ΝΔ: Όταν η «Αυγή» αποθέωνε το συλλαλητήριο του ’92
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΔ: Όταν η «Αυγή» αποθέωνε το συλλαλητήριο του ’92

Με μια ανακοίνωση η ΝΔ «υπενθυμίζει» στον ΣΥΡΙΖΑ τη στάση που είχε κρατήσει το 1992 στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»  το 1992 υπό τον τίτλο «Παλμός με ωριμότητα -Εντυπωσιακό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης». Η ΝΔ υπενθυμίζει επίσης τις δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου, που […]

Με μια ανακοίνωση η ΝΔ «υπενθυμίζει» στον ΣΥΡΙΖΑ τη στάση που είχε κρατήσει το 1992 στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»  το 1992 υπό τον τίτλο «Παλμός με ωριμότητα -Εντυπωσιακό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης».

Η ΝΔ υπενθυμίζει επίσης τις δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου, που ήταν παρών σε εκείνο το συλλαλητήριο. «Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας και υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομίας», είχε δηλώσει ο Λεωνίδας Κύρκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της ΝΔ:

«Με ωριμότητα που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη τη Μακεδονία, εξέφρασαν χθες -σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη- την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία του Ελληνισμού».

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων στο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς δεν το θυμούνται, πρόκειται για το πρωτοσέλιδο σχόλιο της “Αυγής” την επομένη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης το 1992. Η επίσημη εφημερίδα της Αριστεράς κυκλοφόρησε τότε με τίτλο “ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” και θα είχε ενδιαφέρον η Κυβέρνηση να σχολιάσει και την εξής δήλωση που προέταξε η Αυγή:

«Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας και υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομίας», είναι η δήλωση του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου που ήταν παρών στο συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις