Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Με δυσκολίες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο (vids)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με δυσκολίες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο (vids)

Με δυσκολία πραγματοποιήθηκε τελικά η εκδήλωση της Xρυσής Αυγής στη Χίο που ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκδήλωση ματαιώθηκε, ενώ με δήλωσή του ο κ. Λαγός, στράφηκε κατά της Αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, “ο οποίος επιτρέπει – αν όχι δίνει εντολές – στις αστυνομικές αρχές προκειμένου […]

Με δυσκολία πραγματοποιήθηκε τελικά η εκδήλωση της Xρυσής Αυγής στη Χίο που ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκδήλωση ματαιώθηκε, ενώ με δήλωσή του ο κ. Λαγός, στράφηκε κατά της Αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, “ο οποίος επιτρέπει – αν όχι δίνει εντολές – στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να σιγοντάρουν τα παρακρατικά τσιράκια, τα οποία είναι τα παιδιά των υπουργών τους”.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί αποκλεισμός του δρόμου που οδηγεί στο ξενοδοχείο, από ομάδα διαδηλωτών.

Η εκδήλωση είχε θέμα “τo πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής”, με ομιλητές τον βουλευτή Γιάννη Λαγό και τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Επιτήδειο.

Οι Λαγός και Επιτήδειος, κινήθηκαν προς τη ομάδα των διαδηλωτών, δηλώνοντας πως αυτοί θα έδιωχναν “τους δέκα αλήτες” που εμπόδιζαν την εκδήλωση τους, ενώ προς τους αστυνομικούς που τους σταμάτησαν έδωσαν “διορία δέκα λεπτών” ειδάλλως “θα επέστρεφαν”.

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου και άλλη αντιφασιστική συγκέντρωση. Μάλιστα, πολλοί φορείς και σωματεία της Χίο είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητα πρόσωπα στο νησί τα στελέχη της “Χρυσής Αυγής”. Ανάλογα είχε πράξει και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου με ομόφωνη απόφαση του.

Τελικά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με τη Χρυσή Αυγή να παραδέχεται την μικρή προσέλευση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις