Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Προκόπης Παυλόπουλος: Αρνητικές οι επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκόπης Παυλόπουλος: Αρνητικές οι επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ

Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, μετά την έξοδο από το […]

Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, «προς την κατεύθυνση που κινείται και στις άλλες Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Το δικαίωμα στην Ιδιοκτησία είναι ένας από τους πυλώνες, πραγματικά, της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Και η υπεράσπισή του -βεβαίως υπό τους όρους και μέσα στα όρια του Συντάγματος- είναι καθοριστικής σημασίας και για την λειτουργία των θεσμών αλλά και για την ίδια την οικονομία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος αφού αναφέρθηκε στην αρνητική επιρροή του ΕΝΦΙΑ πάνω στην ιδιοκτησία και υπογράμμισε πως μέσα στην κρίση αυτό ήταν ένα μέτρο έκτακτο, διαβεβαίωσε ότι όλοι μαζί «θα καταφέρουμε να επιφέρουμε αυτή την αλλαγή στην φορολογία των ακινήτων, διότι είναι ανάγκη για την ίδια μας την οικονομία. Όταν θα μπορέσει ξανά η ατομική ιδιοκτησία να λειτουργήσει ως δικαίωμα πλήρως, η θετική επιρροή και στην ίδια την οικονομία, θα είναι καθοριστικής σημασίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις