Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ»
ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ»

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 102/2018 απόφασή του απέρριψε την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Εκδόσεις Έθνος ΑΕ, με βασικό μέτοχο την εταιρεία Πήγασος, η οποία εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής». Σημειωτέον ότι οι παραπάνω τίτλοι πέρασαν στην εταιρεία Dimera, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία  Ιβάν Σαββίδη. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές […]

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 102/2018 απόφασή του απέρριψε την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Εκδόσεις Έθνος ΑΕ, με βασικό μέτοχο την εταιρεία Πήγασος, η οποία εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής».

Σημειωτέον ότι οι παραπάνω τίτλοι πέρασαν στην εταιρεία Dimera, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία  Ιβάν Σαββίδη.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις δήλωσαν αντίθετοι με τη διαδικασία, αφού μίλησαν για «δόλια πτώχευση». Μάλιστα όπως αποκάλυψαν στην εταιρεία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης εστιάζοντας  στο γεγονός πως, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία, δηλαδή τα χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία, να οριστεί σύνδικος κ.λπ.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η εταιρεία τυπικά παραμένει σε λειτουργία.

Ως εκ τούτου οι υποχρεώσεις της προς εργαζομένους (μισθοί, αποζημιώσεις κ.λπ.) και άλλους πιστωτές συνεχίζουν να «τρέχουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις