Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σε δύσκολη θέση η νεαρή με την κοκαΐνη- “Θύμα” των capital controls
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δύσκολη θέση η νεαρή με την κοκαΐνη- “Θύμα” των capital controls

Στην παγίδα των capital controls έπεσε η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου η οποία συνελήφθη στο Χονκ – Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης, καθώς δεν δύναται η μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», η νεαρή από τη Μυτιλήνη, που πιάστηκε στις 22 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 2,6 κιλά κοκαΐνης, παραμένει […]

Στην παγίδα των capital controls έπεσε η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου η οποία συνελήφθη στο Χονκ – Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης, καθώς δεν δύναται η μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», η νεαρή από τη Μυτιλήνη, που πιάστηκε στις 22 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 2,6 κιλά κοκαΐνης, παραμένει στις φυλακές ανηλίκων της χώρας χωρίς δικηγόρο, καθώς η οικογένειά της δεν μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει η πληρωμή του.

Αν και βρέθηκε Βρετανός νομικός να την εκπροσωπήσει, το θέμα κολλάει στη μεταφορά ρευστού και για τον λόγο αυτό οι γονείς της αναμένεται να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να τους επιτραπεί να στείλουν σε πρώτη φάση τα 11.000 ευρώ που ζητά ως αμοιβή ο δικηγόρος της κόρης τους.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από έρανο που έκανε η οικογένειά της.

Η μεταφορά της κόκας, αξίας περίπου 300.000 ευρώ, τιμωρείται με πρόστιμο έως και 5 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στα τέλη Νοεμβρίου η 19χρονη, μέσω δικηγόρου, καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης, όμως το δικαστήριο την απορρίπτει. Η υπεράσπιση είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης ύψους 11.000 ευρώ.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά ενώπιον του δικαστή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτησή της απορρίφθηκε διότι είναι ξένη υπήκοος και θεωρήθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει από το Χονγκ Κονγκ.

«Όταν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο και ανάλογα με τις ημέρες που θα κρατήσει η δίκη, η οικογένεια θα χρειαστεί να καταβάλει περίπου 100.000 ευρώ. Χρήματα που δεν υπάρχουν και δύσκολα θα βρεθούν», λέει άτομο από το περιβάλλον της.

Η Ειρήνη ετοιμάζεται να καταθέσει εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις