Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μετά τις ειρωνείες, ο Μάρδας εξηγείται για τη… Δακία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις ειρωνείες, ο Μάρδας εξηγείται για τη… Δακία

Κριτική και ειρωνικά σχόλια δέχτηκε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας, μετά την πρότασή του να ονομαστεί το κρατίδιο της FYROM…Δακία Ο κ. Μάρδας απάντησε μέσω fb στους επικριτές του και επιχείρησε να εξηγήσει την σημασία του όρου που προτείνει: Τι είχε δηλώσει «Η χρήση του όρου Μακεδονία από το συγκεκριμένο κρατίδιο (σ.σ τα Σκόπια) ιστορικά […]

Κριτική και ειρωνικά σχόλια δέχτηκε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας, μετά την πρότασή του να ονομαστεί το κρατίδιο της FYROM…Δακία

Ο κ. Μάρδας απάντησε μέσω fb στους επικριτές του και επιχείρησε να εξηγήσει την σημασία του όρου που προτείνει:

Τι είχε δηλώσει

«Η χρήση του όρου Μακεδονία από το συγκεκριμένο κρατίδιο (σ.σ τα Σκόπια) ιστορικά είναι απαράδεκτη και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους» δήλωσε προ ημερών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως η λύση στο θέμα του ονόματος είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μάρδας είπε πως πρέπει στο θέμα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που να διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή.

Ωστόσο ήταν κάθετος πως ο όρος «Μακεδονία», όπως χρησιμοποιείται τώρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

«Το θέμα πρέπει να κλείσει» είπε ο πρώην υπουργός και μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιείται ο όρος «Δακία», ο οποίος βρίσκεται στους χάρτες.

«Αν δείτε παλαιούς χάρτες σε παλαιότερα μουσεία θα βρείτε τον όρο στην περιοχή» εξήγησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις