Στα άμεσα σχέδια του Ελληνικού Δημοσίου ο γρήγορος δανεισμός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα άμεσα σχέδια του Ελληνικού Δημοσίου ο γρήγορος δανεισμός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Στη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κατά την έκδοση νέων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το 2018 αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στέλιος Παπαδόπουλος. Όπως δήλωσε στο Βήμα, ένας από τους βασικούς λόγους που επιβάλλεται οι εκδόσεις να γίνουν γρήγορα είναι για να επωφεληθούμε από το εξωτερικό περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και κυρίως από τη […]

31.12.2017 | 08:18

Στη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κατά την έκδοση νέων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το 2018 αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στέλιος Παπαδόπουλος.

Όπως δήλωσε στο Βήμα, ένας από τους βασικούς λόγους που επιβάλλεται οι εκδόσεις να γίνουν γρήγορα είναι για να επωφεληθούμε από το εξωτερικό περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και κυρίως από τη δυνατότητά μας να εκδώσουμε σε μακροχρόνιες περιόδους.

«Αυτήν ακριβώς την τακτική ακολούθησαν και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία εκ δίδοντας όσο περισσότερο μπορούσαν ώστε να διαμορφώσουν ένα cash buffer ικανό να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες τους, οι οποίες ήταν και πολύ υψηλότερες από τις δικές μας», τόνισε

Κατά τον ίδιο ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει δύο αμυντικές παραμέτρους για την περίπτωση υψηλών επιτοκίων. Ο πρώτος αφορά στη διαμόρφωση χαμηλών χρηματοδοτικών αναγκών τα επόμενα χρόνια χάρη στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος ώστε να μη δημιουργείται ανησυχία στις αγορές και ο δεύτερος αφορά στη δημιουργία ενός πειστικού cash buffer είτε από τα υπόλοιπα του προγράμματος είτε από τις αγορές είτε και από τα δύο.

«Το τελευταίο, εφόσον επιτευχθεί, θα αποτελεί ένα είδος εγγύησης, ίσως το ισχυρότερο που θα μπορούσαμε να έχουμε για τους επενδυτές οι οποίοι έτσι θα γνωρίζουν ότι η χώρα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Exit mobile version