Ο κουραμπιές της… τεμπέλας: Η πιο γρήγορη, αλλά τέλεια συνταγή

PLUS

Ο κουραμπιές της… τεμπέλας: Η πιο γρήγορη, αλλά τέλεια συνταγή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: 250γρ. βούτυρο 70 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. αμύγδαλα 1 βανίλια 1 κουταλιά της σούπας μπέκιν 1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο 300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Διαδικασία Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο (το βούτυρο να είναι κρύο από το ψυγείο), προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο (50γρ. τριμμένο […]

22.12.2017 | 14:00

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

250γρ. βούτυρο

70 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. αμύγδαλα

1 βανίλια

1 κουταλιά της σούπας μπέκιν

1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο

300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο (το βούτυρο να είναι κρύο από το ψυγείο), προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο (50γρ. τριμμένο σε σκόνη αμύγδαλο), τη βανίλια, και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεκιν και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και μια κουταλιά ανθόνερο. Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα  και τα ανακατεύουμε.

Τα πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά και πατάμε την ζύμη λίγο στην μέση και τα ψήνουμε στον φούρνο. (Αφού έχουμε στρώσει το ταψί με λαδόκολλα). Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μόλις τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με ανθόνερο και μόλις κρυώσουν λίγο ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από  επάνω σε μια λαδόκολλα ή σε ένα ταψί μεγάλο και στην συνέχεια τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε σειρά και στην συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

Exit mobile version