Ο Βαρουφάκης μηνύει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βαρουφάκης μηνύει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός ευρωβουλευτής μηνύουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφο για την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει την χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες το 2015. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης και ο Γερμανός ευρωβουλευτής, Φάμπιο Ντεμάζι, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγκάσει […]

18.12.2017 | 21:55

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός ευρωβουλευτής μηνύουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφο για την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει την χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες το 2015.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης και ο Γερμανός ευρωβουλευτής, Φάμπιο Ντεμάζι, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγκάσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση.

«Περιορίζοντας την ρευστότητα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα για να αναγκάσει τις περικοπές στις συντάξεις, στις αυξήσεις φόρων και τις ιδιωτικοποιήσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, η ΕΚΤ παραβίασε την εντολή της» σημείωσε ο κ. Ντεμάζι.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος τους από την ΕΚΤ, οι κύριοι Βαρουφάκης και Ντεμάζι στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο έγγραφο.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε πως η νομική εκτίμηση προηγήθηκε της απόφασης για πάγωμα της χρηματοδότησης κατά τουλάχιστον δύο μήνες. Η ΕΚΤ αποφάσισε να μην την αποκαλύψει για να προστατέψει τους νομικούς της συμβούλους και τις εσωτερικές της διαβουλεύσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχει ένα ύψιστο δημόσιο συμφέρον στο να γνωρίζουμε μέχρι ποιο σημείο η ΕΚΤ ζύγισε διαφορετικούς στόχους μεταξύ τους και πως οι ίδιοι και οι νομικοί τους σύμβουλοι ερμήνευσαν το νομικό πλαίσιο» αναφέρει στη μήνυση ο δικηγόρος των καταγγέλλοντες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο προπονητής της Αργεντινής συμμετείχε σε αγώνα ανώμαλου δρόμου 88 χιλιομέτρων με ποδήλατο 18.12.2017 | 21:55
Συγκίνησε η Νταϊάνα Ρος στο Met Gala 2025: Στα 81 της τίμησε την οικογένειά της με εντυπωσιακό φόρεμα 18.12.2017 | 21:55
Επεισοδιακή συνάντηση στον Λευκό Οίκο: Κάποια μέρη δεν πωλούνται, λέει ο Καναδός πρωθυπουργός 18.12.2017 | 21:55
Καπερνάρος για Τέμπη: Ο «Καθηγητής» που αμφισβητεί τα βίντεο δεν δηλώνει κατοικία και το τηλέφωνό του δεν χρησιμοποιείται! 18.12.2017 | 21:55
Μήνυση κατά Καραμέρου προανήγγειλε ο Καπερνάρος: «Δυστυχισμένοι καιροσκόποι όσοι αμφισβητούν τη γνησιότητα των βίντεο» 18.12.2017 | 21:55
Μητσοτάκης στο «Onside»: Η στέγη θεμέλιο ζωής – Από το «Σπίτι μου» έως την κοινωνική αντιπαροχή, 40 δράσεις για τη νέα γενιά 18.12.2017 | 21:55
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι πλέον επιλογή επιστροφής -Γύρισαν 400.000 από τους 600.000 της γενιάς brain drain 18.12.2017 | 21:55
Η Πάμελα Άντερσον ξαφνιάζει στο Met Gala με κοντό καρέ και αφέλειες -Το τολμηρό κούρεμα 18.12.2017 | 21:55
Exit mobile version