Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / To νέο ρομπότ, που σηματοδοτεί το “τέλος” του ανθρώπου
PLUS

To νέο ρομπότ, που σηματοδοτεί το “τέλος” του ανθρώπου

Ότι τα ρομπότ αποτελούν τον μέγιστο κίνδυνο για τον άνθρωπο, σε όλα τα επίπεδα, είναι γνωστό. Όμως οι εξελίξεις δείχνουν πως υπάρχουν και μέλλον, που μας τρομάζει ακόμα περισσότερο. Η εταιρεία ρομποτικού σχεδιασμού Boston Dynamics μας δείχνει πως η εξέγερση των μηχανών είναι κοντά, παρουσιάζοντάς μας ρομπότ που έχουν την ικανότητα να κάνουν σπριντ σαν τσιτάχ και να εκτελούν αμέτρητες […]

Ότι τα ρομπότ αποτελούν τον μέγιστο κίνδυνο για τον άνθρωπο, σε όλα τα επίπεδα, είναι γνωστό. Όμως οι εξελίξεις δείχνουν πως υπάρχουν και μέλλον, που μας τρομάζει ακόμα περισσότερο.

Η εταιρεία ρομποτικού σχεδιασμού Boston Dynamics μας δείχνει πως η εξέγερση των μηχανών είναι κοντά, παρουσιάζοντάς μας ρομπότ που έχουν την ικανότητα να κάνουν σπριντ σαν τσιτάχ και να εκτελούν αμέτρητες επαναλήψεις pushups.

Η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas πηδά με άνεση και στυλ πάνω στα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του, και έπειτα κάνει ανάποδες κωλοτούμπες στον αέρα για να κατέβει από αυτά.

Για την ακρίβεια είναι ένα τρομερά εντυπωσιακό και cool βίντεο, μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως αν αυτό το ρομπότ αποκτήσει νοημοσύνη και θελήσει να απεξαρτηθεί από τα ανθρώπινα δεσμά, δεν υπάρχουν και πολλοί που θα το σταματούσαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις