Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο πρώτος θάνατος από κρούσμα ιλαράς στη χώρα- Θύμα ένα 17χρονο παιδί
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώτος θάνατος από κρούσμα ιλαράς στη χώρα- Θύμα ένα 17χρονο παιδί

Ο πρώτος θάνατος από κρούσμα ιλαράς σημειώθηκε στην πόλη της Πάτρας. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 17χρονο Ρομά ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίο μέχρι σήμερα, ο οποίος έπειτα από επιδείνωση της υγείας του σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή του από εγκεφαλίτιδα. Στα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς που νοσούν από ιλαρά ανάμεσά τους […]

Ο πρώτος θάνατος από κρούσμα ιλαράς σημειώθηκε στην πόλη της Πάτρας.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 17χρονο Ρομά ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίο μέχρι σήμερα, ο οποίος έπειτα από επιδείνωση της υγείας του σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή του από εγκεφαλίτιδα.

Στα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς που νοσούν από ιλαρά ανάμεσά τους και μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έντεκα παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου ενώ από τον ιό δεν ξέφυγε και μία γιατρός της οποίας η κατάσταση πλέον δεν εμπνέει ανησυχία.

Τέλος, για ακόμη μια φορά οι γιατροί τονίζουν ότι η  επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών μέτρων όπως ο εμβολιασμός αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις