Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Επώνυμοι στο πλευρό της Μποφίλιου, αλλά και μια εντελώς απρόσμενη υποστηρίκτρια
LIFESTYLE

Επώνυμοι στο πλευρό της Μποφίλιου, αλλά και μια εντελώς απρόσμενη υποστηρίκτρια

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για τις δηλώσεις της Νατάσσας Μποφίλιου, όπου μεταξύ άλλων είπε πως ψάχνει ηγέτη να βγει μαζί του στο βουνό, πως η ΕΕ είναι δικτατορία και πως αν και ψηφίζει ΚΚΕ είναι «Τροτσκίστρια». Πολλοί έσπευσαν να την κατηγορήσουν, ωστόσο δεν ήταν λίγοι και οι επώνυμοι που ανοιχτά την υποστήριξαν. Ο […]

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για τις δηλώσεις της Νατάσσας Μποφίλιου, όπου μεταξύ άλλων είπε πως ψάχνει ηγέτη να βγει μαζί του στο βουνό, πως η ΕΕ είναι δικτατορία και πως αν και ψηφίζει ΚΚΕ είναι «Τροτσκίστρια».

Πολλοί έσπευσαν να την κατηγορήσουν, ωστόσο δεν ήταν λίγοι και οι επώνυμοι που ανοιχτά την υποστήριξαν.

Ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς με κείμενο του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ξεσπά για τις «διαδικτυακές εισβολές» σε καλλιτέχνες που εκφράζουν την άποψη τους και αναφέρει πως είναι αναμενόμενο και τιμή για τη Νατάσα που δέχεται τις ύβρεις ενός συγκεκριμένου κοινού.

«Υπάρχει ένα είδος ανθρώπου που νιώθει τι σημαίνει να σταματήσει έστω και για λίγο η καρδιά του Τζιμάκου στη σκηνή, που κάνει με χαρά τρίτη φωνή στο ντουέτο της Μαρίνας με τον κύριο Μirza που καταλαβαίνει πως το να είσαι έλλην, διανοούμενος, με εθνοσωτηρίους βλέψεις και του «λογικού μετώπου» και να βρίζεις χυδαία τη Νατάσα -επειδή έριξε ευγενικά και αφελώς την άποψή της στην αρένα του πιάτου με το φαΐ σου- είναι κάτι απολύτως αναμενόμενο και αποτελεί τιμή για τη Νατάσα.

Κι αυτό το είδος ανθρώπου θα είναι δίπλα μας, την ώρα που η απειλή του κάθε τυφλοχέρη θα ρίξει τη σκιά της και πάνω μας

Όσο για σένα Θάνατε (του ανελέητου ψηφιακού μας μικροκόσμου) έχεις καταντήσει βαρετός. Κάνε και τίποτα να μας εκπλήξεις».

Θέση και μάλιστα ξεκάθαρη πήρε και η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα.

Συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα έγραψε:

«1.) Διαφωνείς ενδεχομένως με την άποψη της Νατάσας Μποφίλιου. 2.) Την χαρακτηρίζουν «χαζοβιόλα» «κουλτουροβολεψιματία» «αριστεροκουλτουροβάρδο». 3.) Την φτύνουν λεκτικά και την εξισώνουν με την Χρυσή Αυγή. 4.) Είσαι με την Νατάσα #Μποφίλιου. Τόσο απλά».

Μάλιστα, έσπευσε να συμπληρώσει, για να μη μείνει καμία αμφιβολία ότι «όταν έναν άνθρωπο τον φτύνει φασίστας, είσαι με τον άνθρωπο. Τέλος».

Η Τάνια Τσανακλίδου με ανάρτησή της στο Twitter στήριξε την συνάδελφό της Νατάσα Μποφίλιου:

Την «αναμπουμπούλα» των τελευταίων ημερών σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο συγγραφέας Χρήστος Α. Χωμενίδης.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Χ. Χωμενίδη:

«Την εποχή της βαθιάς αγανάκτησης, του κινήματος του “Ψόφα”, της επέλασης του Σύριζα προς την εξουσία, πολλοί καλλιτέχνες, διανοούμενοι, ου μην και συγγραφείς, είχαν σπεύσει να καβαλήσουν το κύμα. Ξανακέρδιζαν έτσι το φθίνον κοινό τους. Αναπλήρωναν με το “αριστερό” τους φρόνημα τη χαμένη έμπνευσή τους. Έβαζαν πλώρη για αξιώματα, ακόμα και για τη Βουλή.

Παραμονές του 2018, όταν πλέον όλες οι αυταπάτες έχουν σωριαστεί σε ερείπια, όταν οι εναπομείναντες “αντιμνημονιακοί” αντιμετωπίζονται σαν γραφικές σχεδόν περιπτώσεις από την κοινωνία, κανείς δεν θα με πείσει ότι η Νατάσα Μποφίλιου ανέμισε τα κόκκινα λάβαρα αποσκοπώντας σε προσωπικό της όφελος.

Μπορεί να σάς αρέσει ή να μην σάς αρέσει ως τραγουδίστρια.

Μπορεί να βρίσκετε τις απόψεις της αφελείς έως και παιδαριώδεις.

Δικαιότερο, σε κάθε περίπτωση, θα ήταν να στρέψετε τα βέλη σας σε εκείνους που το 2012 παράβγαιναν ποιός τους θα ρίξει περισσότερες μούτζες στους “Σαμαροβενιζέλους”, ποιός τους θα σηκώσει ψηλότερα την αγωνιστική γροθιά του και σήμερα -μετανοήσασες παρθένες- δίνουν εξετάσεις ευρωπαϊσμού και φιλελευθερισμού χλευάζοντας τη Νατάσα Μποφίλιου.

Άνανδροι και τότε, άνανδροι και τώρα».

Βέβαια, αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η υποστήριξη της Κατερίνας Παπακώστα:

«Η Ν.Μποφίλιου ανήκει στους καλλιτέχνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά στην ψυχή κ στα ρούχα μας. Με ξενίζει η μανία που κατέκλυσε την δημ.συζήτηση για τις δηλώσεις της Η ελεύθερη έκφραση άποψης από πότε αποτελεί άλλοθι για ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις.Λυπάμαι,ξύσαμε πάτο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις