Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

13

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Οι «16» του Κυπέλλου Ελλάδος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι «16» του Κυπέλλου Ελλάδος

  -του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, κι έτσι έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα συμπεριληφθούν στην κληρωτίδα για τη φάση των «16». Η κλήρωση, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Όλες οι ομάδες της Super League κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλο τον οποίο συμμετείχαν, με εξαίρεση τον Πλατανιά, […]

 

-του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, κι έτσι έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα συμπεριληφθούν στην κληρωτίδα για τη φάση των «16».

Η κλήρωση, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Όλες οι ομάδες της Super League κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλο τον οποίο συμμετείχαν, με εξαίρεση τον Πλατανιά, ο οποίος την έχασε από τον ΟΦΗ που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, έχοντας μάλιστα 3/3 νίκες.

Στους ομίλους, δεν είδαμε κάποιο ντέρμπι, και κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν θα συμβεί ακόμα και στη συνέχεια, αφού η μοναδική δυνατή ομάδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση, είναι ο Πανιώνιος.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, βρέθηκαν επίσης στις πρώτες θέσεις, όπως αναμενόταν.

Οι «ερυθρόλευκοι», προβλημάτισαν με την απόδοσή τους, και έδειξαν πως είχαν το μυαλό τους…αλλού. Τρανό παράδειγμα, η ισοπαλία με τον Κισσαμικό.

Σε ένα ματς όπου οι Πειραιώτες θα έπρεπε να το καθαρίσουν από νωρίς ώστε να πάρουν λεπτά συμμετοχής νέα πρόσωπα, δεν κατάφεραν καν να πάρουν τους τρεις πόντους, ενώ έδωσαν τροφή για σχόλια μετά τον εκνευρισμό του Τζούρτζεβιτς, με το σκίσιμο της φανέλας και την άρνησή του να χαιρετήσει τον κόσμο.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, έδειξαν συνέπεια και ολοκλήρωσαν μόνο με νίκες τη φάση αυτή, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Παναχαΐκης (1-1), και έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς.

Οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης είναι οι: ΟΦΗ, Πλατανιάς, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός, ΑΕΚ, Λαμία, Ατρόμητος, Τρίκαλα, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ.

Αίσθηση προκαλεί ο αποκλεισμός του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίο τερμάτισε πίσω από Ολυμπιακό και Κισσαμικό.

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League, είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών.

Φτάσαμε στο Δεκέμβρη, και όχι μόνο δεν έχει ξεφύγει κάποια ομάδα στη βαθμολογία, αλλά βρίσκονται τέσσερις σύλλογοι στη διεκδίκηση του τροπαίου, έχοντας 3 βαθμούς διαφορά.

Αυτό, δεν σημαίνει, βέβαια, πως δεν θέλουν να κατακτήσουν και το Κύπελλο Ελλάδος.

Από την επόμενη φάση, οι αγώνες θα γίνουν πιο απαιτητικοί και δύσκολοι για τις ομάδες.

Στο Κύπελλο, δεν υπάρχει περιθώριο για ήττα, καθώς το πιο πιθανό είναι να το πληρώσεις με αποκλεισμό, και αυτό ωθεί τους ποδοσφαιριστές στο να παλεύουν, αφού δεν υπάρχει…δεύτερη ευκαιρία.

Σε περίπτωση, όμως, που μια ομάδα θα πρέπει να παίξει δύο δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα μέσα σε μία εβδομάδα, αν έρθει να προστεθεί και ένα ντέρμπι κυπέλλου την Τετάρτη, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθούν βαθμοί εξ’ αιτίας της κόπωσης, της πίεσης και πιθανών τραυματισμών.

Το πρωτάθλημα θα κριθεί στους λίγους βαθμούς διαφορά, και τα περιθώρια ήττας στενεύουν αγωνιστική με την αγωνιστική, ενώ παράλληλα, φαίνεται πως όλα θα παίξουν το ρόλο τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις