Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έπνιξαν στο αίμα πιστούς σε τέμενος- Εκατοντάδες νεκροί (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Έπνιξαν στο αίμα πιστούς σε τέμενος- Εκατοντάδες νεκροί (pics)

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από επίθεση που έγινε στο Βόρειο Σινά στην Αίγυπτο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε πριν λίγο ότι οι νεκροί είναι 200 και οι τραυματίες πάνω από 125, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα νέα στοιχεία μέσα […]

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από επίθεση που έγινε στο Βόρειο Σινά στην Αίγυπτο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε πριν λίγο ότι οι νεκροί είναι 200 και οι τραυματίες πάνω από 125, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα νέα στοιχεία μέσα από μαρτυρίες για την επίθεση είναι σοκαριστικά. Μασκοφόροι περικύκλωσαν το τζαμί και άρχισαν να πυροβολούν. Στην συνέχεια κάποιοι από αυτούς που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά μπήκαν μέσα και ανατινάχτηκαν.

Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει και όσοι από τους δράστες είχαν μείνει έξω γάζωναν όποιον προσπαθούσε να ξεφύγει.

Όλα έγιναν στο τζαμί Αλ Ραουντά στο κέντρο της πόλης Μπιρ Αλ Αμπντ στην Αίγυπτο.

https://twitter.com/Mm_sebak/status/934045483517038593

Σύμφωνα με το Reuters στην περιοχή επικρατεί χαός με ασθενοφόρα να μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες.

https://twitter.com/ElBaladOfficial/status/934035474250952705

https://twitter.com/Mahmoud_Gaza1/status/934031097196961792

Το δίκτυο Al Arabiya καθώς και τοπικές πηγές ανέφεραν ότι κάποιοι από τους πιστούς ήταν οπαδοί της μυστικής αίρεσης σούφι, τους οποίους οι σκληροπυρηνικοί σουνίτες, όπως εκείνοι του ISIS, θεωρούν αποστάτες.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι Αρχές κήρυξαν ολόκληρη τη χερσόνησο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στέλνουν ενισχύσεις.

Μέχρι στιγμής ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας βρίσκονται την τελευταία τριετία αντιμέτωπες με συχνές επιθέσεις από μαχητές του ISIS. Η σημερινή είναι η φονικότερη επίθεση που εξαπέλυσε η τρομοκρατική οργάνωση στη χερσόνησο του Σινά από την εμφάνισή της στην περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις