Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα πιο “αθώα” συμπτώματα του διαβήτη
ΥΓΕΙΑ

Τα πιο “αθώα” συμπτώματα του διαβήτη

Πολλές φορές είναι δύσκολο για έναν ασθενή να καταλάβει αν έχει διαβήτη τύπου 2 έως ότου κάνει μία αιματολογική εξέταση. Ο λόγος είναι πως κάποια συμπτώματα είναι τελείως αθώα. Φλεγμονή ή μόλυνση στα ούλα Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Open Diabetes Research & Care, η περιοδοντίτιδα είναι ένα σημάδι του διαβήτη τύπου […]

Πολλές φορές είναι δύσκολο για έναν ασθενή να καταλάβει αν έχει διαβήτη τύπου 2 έως ότου κάνει μία αιματολογική εξέταση.

Ο λόγος είναι πως κάποια συμπτώματα είναι τελείως αθώα.

Φλεγμονή ή μόλυνση στα ούλα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Open Diabetes Research & Care, η περιοδοντίτιδα είναι ένα σημάδι του διαβήτη τύπου 2.

Παράξενες αισθήσεις στα πόδια

Αρκετά σύνηθες για τους ανθρώπους που εμφανίζουν διαβήτη τύπου 2 είναι να νιώθουν μυρμήγκιασμα στα πόδια.

Απώλεια ακοής ή όρασης

Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προκαλέσει  θολή ή μειωμένη όραση αφού τα  αυξημένα επίπεδα σακχάρου κάνουν κακό στους αμφιβληστροειδείς των ματιών.

Αποχρωματισμός του δέρματος

Οι σκουρόχρωμες κηλίδες στο πίσω μέρος του λαιμού σας, είναι ένα σημάδι αντίστασης στην ινσουλίνη άρα και κάτι ανησυχητικό.

Ο περισσότερος ύπνος θα πρέπει να σας προβληματίσει

Αν σας άρεσε από πάντα να κοιμάστε πολύ, μην προβληματιστείτε, αν όμως σας αρκούσαν μόνο λίγες ώρες ύπνου και ξαφνικά σας έχει πιάσει υπνηλία τότε θα πρέπει να προβληματιστείτε. Σύμφωνα με το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη Νοσημάτων που διεξήχθη το 2016 οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 έχουν υπνηλία.

Άλλα συμπτώματα είναι η διαρκής δίψα, η υπερβολική ούρηση, η ξαφνική απώλεια και η αύξηση βάρους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις