Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σαρώνει το χαλάζι σε περιοχές της Ελλάδας- Ανεμοστρόβιλος “κατέστρεψε” περιουσίες (pics-vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρώνει το χαλάζι σε περιοχές της Ελλάδας- Ανεμοστρόβιλος “κατέστρεψε” περιουσίες (pics-vid)

Σαρώνει η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι να έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Στην Τριφυλία η χαλαζόπτωση ήταν περιορισμένη, όμως «κατάφερε» να καταστρέψει αρκετές περιουσίες. Πιο συγκεκριμένα, οι «μπάλες» χαλαζιού έπληξαν καλλιέργειες ελιάς στην περιοχή του Μπάρλα Γαργαλιάνων αλλά και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας. Σε κάποιες περιπτώσεις, το τοπίο […]

Σαρώνει η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι να έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους.

Στην Τριφυλία η χαλαζόπτωση ήταν περιορισμένη, όμως «κατάφερε» να καταστρέψει αρκετές περιουσίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι «μπάλες» χαλαζιού έπληξαν καλλιέργειες ελιάς στην περιοχή του Μπάρλα Γαργαλιάνων αλλά και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το τοπίο έμοιαζε χιονισμένο, ενώ το μέγεθος ήταν πολύ μεγάλο.

Στην Τραγάνα ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ρωμανού.

Η ένταση του φαινόμενου ήταν πολύ ισχυρή κοντά στο ύψος της αερογέφυρας του νέου δρόμου Γαργαλιάνοι-Ρωμανός με τα παρακείμενα ελαιοπερίβολα να έχουν πάθει αρκετά μεγάλες ζημιές.

Στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε να υπάρξει ενημέρωση και καταγραφή της καταστροφής κυρίως στις ελιές που βρίσκονται σε περίοδο συγκομιδής του ελαιόκαρπου.

Σε απόγνωση είναι κάτοικοι και παραγωγοί, καθώς σκέφτονται ότι η ισχυρή χαλαζόπτωση μπορεί να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις