Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το “τέλος” του ισχυρού πρώην υπουργού: Μόνος στη φυλακή, χωρίς ίχνος περιουσίας
ΕΛΛΑΔΑ

Το “τέλος” του ισχυρού πρώην υπουργού: Μόνος στη φυλακή, χωρίς ίχνος περιουσίας

  Με τη δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και την επιδίκαση αποζημίωσης του Δημοσίου με ποσό 1.570.000 ευρώ , εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο «χρεώθηκε» στον πρώην υπουργό, ολοκληρώθηκε η τελεσίδικη ετυμηγορία της δικαιοσύνης για τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα. Έπειτα από τρεις συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απόφασης, το […]

 

Με τη δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και την επιδίκαση αποζημίωσης του Δημοσίου με ποσό 1.570.000 ευρώ , εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο «χρεώθηκε» στον πρώην υπουργό, ολοκληρώθηκε η τελεσίδικη ετυμηγορία της δικαιοσύνης για τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Έπειτα από τρεις συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απόφασης, το Πενταμελές Εφετείο εν μέσω εντάσεων και εκνευρισμών διέταξε τη δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του πρώην υπουργού.

Αποδέσμευσε ωστόσο τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ τής επιστέφονται κάποια τιμαλφή.

Σημειώνεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει διαθέσει στο Δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

Αποδεσμεύεται επίσης το διαμέρισμα που πλέον διαμένει η Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το οίκημα στο Χαλάνδρι, πατρικό της κ. Σταμάτη που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, ήταν αφορμή να βγει εκτός εαυτού και να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στους δικαστές.

Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός ήταν ένας οικοδομος εργάστηκε πολύ σκληρά για αυτά τα δυο ακίνητα, ένα το δικό μου και ένα του αδελφού μου. Του αδελφού μου γιατί δεν το κατάσχετε; Κατασχέσατε το δικό μου; Ο Σταμάτης, ο πατέρας μου, δεν υπήρξε υπουργός ήταν εργάτης και δουλευει από 10 ετών. Με συλλάβατε σήμερα παρουσία του παιδιού μου. Έγινε ένα εγκλημα”.

“Εδώ”, είπε δείχνοντας στο δικαστήριο το νόμο για την πρώτη κατοικία, “πρέπει να συμπληρωθεί κάτι, διαφορετικά θα έχετε πρόβλημα…”, συμπλήρωσε με απειλητική διάθεση, με τον δικαστή να ζητά να σημειωθούν οι απειλές της.

Οι καταδικασθέντες κρατήθηκαν χθες στο τμήμα Μεταγωγών.

Σήμερα ο πρώην υπουργός αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου πιθανότατα θα κρατηθεί στις φυλακές Ελαιώνα μέχρι να προσμετρηθεί ο χρόνος που έχει ήδη εκτίσει.

Στο ίδιο κατάστημα πιθανολογείται ότι θα παραμείνει για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να λάβει αποφυλακιστήριο και η κ. Σταμάτη.

Η ανακοίνωση βόμβα για την κατάθεση αίτησης διαζυγίου

Την απόφασή της να πάρει διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Βίκυ Σταμάτη, δύο ημέρες μετά την εκ νέου καταδίκη της από το Εφετείο για την υπόθεση των εξοπλιστικών και την απόφαση του δικαστηρίου να επιστρέψει στη φυλακή.

Στην ανακοίνωση του δικηγόρου της Νίκου Αγαπηνού η κυρία Σταμάτη επικαλείται για την απόφασή της το παιδί της.

Κάνει λόγο για «ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω».

Τονίζει ότι καταδικάστηκε άδικα δύο φορές από τη Δικαιοσύνη «μόνο και μόνο επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου “Τσοχατζόπουλου”».

«Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχρα μας εκτέλεσε» καταλήγει η Βίκυ Σταμάτη.

Έχουν γραφτεί αμέτρητα κείμενα για τον κεραυνοβόλο έρωτα του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, μιας υπαλλήλου της ΔΕΗ που ήθελε να ανέβει ψηλά.

Το ειδύλλιο τους στις αρχές της δεκαετίας ήταν αρχικά κοινό μυστικό στους κόλπους του κόμματος, δεν άργησε όμως να φτάσει στα αυτιά της τότε συζύγου του υπουργού, Γκούντρουν Μόλντενχαουερ.

Ο καυγάς συζύγου και ερωμένης απλά καθυστέρησε την ημέρα που ονειρευόταν η Βίκυ Σταμάτη, αυτήν του γάμου της.
Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι να εκδοθεί το διαζύγιο του υπουργού και λίγοι μήνες για τον περιβόητο γάμο στο Παρίσι, κατ’ απαίτηση της μέλλουσας συζύγου.

Τον Ιούλιο του 2004 παντρεύεται στην Πόλη του Φωτός το κορίτσι από το Ζέλι Φθιώτιδας, με καλεσμένους συγγενείς και κάποιους φίλους, αφού πολλοί προτίμησαν να μην δώσουν το παρόν, θεωρώντας το ευτυχές γεγονός πρόκληση. Ακολούθησε η δεξίωση στο ανακτορικό ξενοδοχείο George V και η αρχή μιας ζωής που τα είχε όλα για το ζεύγος.

Η σύλληψη του ζεύγους έδωσε τέλος στα ταξίδια στις Μαλδίβες, στις καλοκαιρινές διακοπές σε luxury βίλες των χιλίων τ.μ. και στις ημερήσιες αγορές παπουτσιών αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον Καλογήρου.

Όλα τότε πήραν την κάτω βόλτα. Φυλακή, λίγη ελευθερία και ξανά φυλακή.

Η αίτηση διαζυγίου της Βίκυς Σταμάτη, μιας φιλόδοξης πρώην υπαλλήλου της ΔΕΗ, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα, κάτι που πολλοί άλλωστε περίμεναν…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις