Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκότωσε το παιδί μου και συνεχίζει να οδηγεί μεθυσμένος, λέει η μητέρα του 22χρονου Νίκου (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκότωσε το παιδί μου και συνεχίζει να οδηγεί μεθυσμένος, λέει η μητέρα του 22χρονου Νίκου (vid)

  Ποινή φυλάκισης 5 ετών συνολικά επιβλήθηκε νωρίτερα από το Δικαστήριο, στον οδηγό του αυτοκινήτου, που συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του 22χρονου φοιτητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα τέσσερα χρόνια επιβλήθηκαν στον 45χρονο, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό την επήρεια αλκοόλ, για τον θάνατο του 22χρονου και ο ένας χρόνος για τον συνοδηγό, ο οποίος […]

 

Ποινή φυλάκισης 5 ετών συνολικά επιβλήθηκε νωρίτερα από το Δικαστήριο, στον οδηγό του αυτοκινήτου, που συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του 22χρονου φοιτητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα τέσσερα χρόνια επιβλήθηκαν στον 45χρονο, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό την επήρεια αλκοόλ, για τον θάνατο του 22χρονου και ο ένας χρόνος για τον συνοδηγό, ο οποίος τραυματίστηκε. Επίσης το Δικαστήριο της Πάτρας αποφάσισε χρηματική ποινή 1.300 ευρώ. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι όροι που τη συνοδεύουν είναι η απαγόρευση οδήγησης για τρία χρόνια ενώ υποχρεούται να παρουσιάζεται στην Τροχαία μια φορά το μήνα.

Η μητέρα του 22χρονου Νίκου ήταν παρούσα στη δίκη και ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στα δικαστήρια.

«Ευχαριστώ το δικαστήριο που για τρία χρόνια καθάρισε τους δρόμους από τέτοιους οδηγό. Δεν μπορώ να αισθάνομαι δικαιωμένη, γιατί έχασα το παιδί μου. Θα συνεχίσω τη μάχη-προσπάθεια για να μην οδηγούν στους δρόμους, άνθρωποι σαν αυτόν. Εύχομαι ο Νίκος να είναι από τα τελευταία θύματα», δήλωσε η μητέρα.

Ένα χρόνο πριν ο 45χρονος σήμερα άντρας οδηγούσε και πάλι υπό την επήρεια μέθης και είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Στην είδηση τότε της σύλληψής του, η μητέρα του φοιτητή Κώστα Καραπάνου, Κατερίνα είχε μιλήσει  στο protothema και είχε εκφράσει  την οργή της για αυτόν τον άνθρωπο και την απογοήτευσή της για τους νόμους.

«Έχω οργή για αυτόν τον άνθρωπο, αλλά και μεγάλη απογοήτευση για τον Έλληνα νομοθέτη με τις μικρές ποινές που δεν προστατεύει το κοινωνικό σύνολο και φόβο πως θα έχουμε κι άλλο θύμα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο διότι όταν κάποιος επανειλημμένα πίνει και χρησιμοποιεί πολυτελέστατα αυτοκίνητα, παρόλο που στερείται άδειας οδήγησης, καταλαβαίνετε ότι εγκυμονεί κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο.

Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, έχασα ένα διαμάντι, η ζωή μου καταστράφηκε αλλά θα καταστραφούν και οι ζωές κι άλλων ανθρώπων όσο αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος έξω. Όταν σκότωσε με το αμάξι του το παιδί μου είχε 1,87ml ανά λίτρο αίματος με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο 0,5. Δυστυχώς για το νόμο είναι πλημμέλημα το να σκοτώνεις άνθρωπο με το αυτοκίνητο και μάλιστα εν μέθη. Θα πήγαινε αυτόφωρο τότε αλλά έκανε τον τραυματία και δεν προφυλακίστηκε ποτέ. Δυστυχώς μου σκότωσε το παιδί και αυτός εξακολουθεί να είναι ελεύθερος».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις