Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καπνογόνα, μολότοφ και χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο (pics-vids)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπνογόνα, μολότοφ και χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο (pics-vids)

Mε επεισόδια και φθορές ολοκληρώθηκε το μαζικό μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν με σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» Ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη καπνογόνων, φωτοβολίδων και βομβών μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το προαύλιο της […]

Mε επεισόδια και φθορές ολοκληρώθηκε το μαζικό μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν με σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει»

Ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη καπνογόνων, φωτοβολίδων και βομβών μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το προαύλιο της Βουλής, οι οποίες «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.

Νωρίτερα ομάδα αγνώστων προκάλεσε φθορές σε ATM και κατάστημα επισιτισμού στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου, σταδίου κι Αμαλίας είχε διακοπεί, ωστόσο πλέον έχει αποκατασταθεί.

Οι μαθητές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, διεκδικούν «ένα δημόσιο σχολείο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις