Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χρυσαυγίτες και γονείς εμπόδισαν την παρέλαση- Σκληρή απάντηση Γαβρόγλου (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσαυγίτες και γονείς εμπόδισαν την παρέλαση- Σκληρή απάντηση Γαβρόγλου (vid)

Μια δυσάρεστη έκπληξη για γονείς και μαθητές, αλλά και όλους όσοι  ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη των Ηρώων της Επετείου  του «Οχι», επεφύλασσε η μαθητική παρέλαση, στο χωριό Εμπορείο Σαντορίνης, πιο γνωστό ως «Νημποριό». Η παρέλαση δεν έγινε, καθώς μια ομάδα Χρυσαυγιτών και «αγανακτισμένων κατοίκων και γονέων» δεν επέτρεψαν στην  νεαρή σημαιοφόρο του Σχολείου, με […]

Μια δυσάρεστη έκπληξη για γονείς και μαθητές, αλλά και όλους όσοι  ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη των Ηρώων της Επετείου  του «Οχι», επεφύλασσε η μαθητική παρέλαση, στο χωριό Εμπορείο Σαντορίνης, πιο γνωστό ως «Νημποριό».

Η παρέλαση δεν έγινε, καθώς μια ομάδα Χρυσαυγιτών και «αγανακτισμένων κατοίκων και γονέων» δεν επέτρεψαν στην  νεαρή σημαιοφόρο του Σχολείου, με καταγωγή από την Αλβανία, να  παραλάβει τη σημαία και να ηγηθεί του σχολείου της στην παρέλαση.

Η αντίδραση των συγκεκριμένων ατόμων σε βάρος της μαθήτριας, προκάλεσε την αντίδραση  άλλων γονέων και μαθητών της κοπέλας, με συνέπεια ένα ολόκληρο χωριό να χωριστεί στη μέση.

Μάλιστα, η κόντρα λίγο έλειψε να ξεφύγει από τη λεκτική αντιπαράθεση, όμως η επέμβαση των αστυνομικών έβαλε τάξη.

Όμως τα όσα προηγήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί μαθητές, μαζί με τους καθηγητές και συνοδούς τους,  να φύγουν και έτσι η μαθητική παρέλαση να  αναβληθεί.

Αντίδραση Γαβρόγλου

Τα επεισόδια που δημιούργησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης σχολίασε το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως «αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωική αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα».

«Η παρεμπόδιση της τελετής εορτασμού της εθνικής επετείου στο Εμπορειό Σαντορίνης που επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα ότι ο σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωική αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή τα επεισόδια που δημιούργησαν μέλη της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο Εμπορειό της Σαντορίνης.

«Οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί. Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας “την ημετέρα παιδεία”» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συμπληρώνει:

«Οι θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση. Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Εμπορειού για την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση που κράτησαν».

«Οι σχολικές τους κοινότητες έχουν την πλήρη συμπαράσταση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας τους σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις