Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιμένει ο Τόσκας: Πλέον μπορείς να κυκλοφορήσεις εκεί που δεν τολμούσε να πάει ούτε περιπολικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Τόσκας: Πλέον μπορείς να κυκλοφορήσεις εκεί που δεν τολμούσε να πάει ούτε περιπολικό

Στις καταγγελίες περί γενικευμένης ανομίας απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως «όταν η Νέα Δημοκρατία αλλά και άλλα κόμματα αναφέρονται στα θέματα της ασφάλειας, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν την πλάτη τους. Να δουν, δηλαδή, ποια ήταν επί των ημερών τους η κατάσταση στα θέματα ασφάλειας». «Στη δική μας περίοδο […]

Στις καταγγελίες περί γενικευμένης ανομίας απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως «όταν η Νέα Δημοκρατία αλλά και άλλα κόμματα αναφέρονται στα θέματα της ασφάλειας, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν την πλάτη τους. Να δουν, δηλαδή, ποια ήταν επί των ημερών τους η κατάσταση στα θέματα ασφάλειας».

«Στη δική μας περίοδο δεν θέλω να ισχυριστώ ότι όλα γίνονται καλά και πως δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά το να παίρνεις ένα συγκεκριμένο έγκλημα και να το αναδεικνύεις σε φαινόμενο γενικότερης ανομίας είναι καλό προπαγανδιστικό τέχνασμα, αλλά μόνο τέχνασμα» αναφέρει ο υπουργός.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», επικαλείται τα στοιχεία και τα στατιστικά της αστυνομίας, τα οποία «δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ηρεμήσει κατά πολύ», ενώ υπογραμμίζει πως «επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας να μειώσουμε την παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο».

Αναφερόμενος στη Δυτική Αττική, τονίζει πως «έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια σοβαρές προσπάθειες για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής ευρύτερα στην περιοχή και εμείς έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και έχουν μειωθεί πάρα πολύ η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα. Μπορεί, πλέον, ο κόσμος να κυκλοφορήσει εκεί όπου παλιότερα δεν πήγαινε ούτε αστυνομικό αυτοκίνητο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αλλάξουν τα πράγματα στις πολύ προβληματικές περιοχές. Στην περιοχή των Εξαρχείων…» αναφέρει.

Για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό και την επίθεση με μολότοφ στο A.T. Πεύκης, αναφέρει πως «για όποιον διαβαίνει τον Ρουβίκωνα της έννομης τάξης, η αστυνομία επεμβαίνει. Από εκεί και πέρα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κρίνει το αξιόποινο ή μη των πράξεων. Η Δικαιοσύνη σε κάθε δημοκρατική χώρα είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται υποδείξεις από δημοσιογραφικά δικαστήρια που δημιουργούν εντυπώσεις».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις